Deznodământ crunt și devastator pentru mincinoși, în cazul intoxicării copiilor de la școala din Poiana Teiului

0

La o școală din comuna Poiana Teiului, câțiva copii au acuzat că se simt rău și a fost chemată salvarea. S-a constatat că respectivii copii se intoxicaseră cu fum de la centrala termică care nu era izolată corespunzător și nu se închidea ermetic în zona camerei de ardere. Copiii au fost consultați de medici, dar nu a fost nimic foarte grav care să necesite măsuri medicale deosebite. Asta nu înseamnă că nu se putea produce o tragedie.

La finele anului trecut, ISU a fost în control la această școală și a sesizat chiar acest aspect al neizolării centralei termice care scăpa fum, dispunând remedierea de urgență a problemei, fapt care reiese din procesul verbal întocmit în urma controlului.

De aici încolo a ieșit un întreg circ, necazul copiilor fiind exploatat pentru a fi denigrată primărița comunei, doamna Ana Ancuța, care a fost acuzată că nu a dat bani școlii ca să repare centrala, că e responsabilă de tragedia care s-ar fi putut produce și de multe altele. Pe fondul isteriei create în baza datelor false publicate într-o mică parte a presei, prefectul județului a solicitat o cercetare penală asupra incidentului și mai mulți politicieni și-au dat cu părerea, bazându-se pe aceleași date false lansate în spațiul public.

Concluziile investigației noastre jurnalistice sunt neașteptate chiar și pentru noi și cert vor fi devastatoare și crunte pentru cei care au folosit intoxicarea copiilor pe post de armă politică împotriva primarului.

Din primele cercetările rezultă că școala a avut bani pentru reparat centrala, de fapt nici nu era vorba de o reparație majoră, ci de o izolare. Și de aici începe partea care demontează toate minciunile.

Controlul de la ISU care a constatat că centrala scapă fum și a dispus remedierea problemei a avut loc pe data de 25.11.2019.

Materialele necesare pentru repararea acestei probleme, surpriză, au fost achiziționate pe data de 15.11.2019, adică cu zece zile înainte de controlul de la ISU. Deci, problema era cunoscută de conducerea școlii, bugetată de consiliul de administrație al școlii și era făcută și achiziția publică pentru materialele necesare remedierii. Deci e clar că cei de la școală cunoșteau pericolul, dar nu au făcut nimic deși nu aveau nici un motiv să nu remedieze problema.

Și capacul pe oala cu minciuni este pus de declarațiile celor implicați, declarații pe care nu le putem face publice, deoarece este în desfășurare o anchetă penală, dar vă putem arăta un cap de declarație extrem de elocvent pentru aflarea adevărului.

Din investigația noastră bazată pe acte și declarații, reiese fără nici un dubiu că era cunoscută problema, au fost bani, au fost materiale cumpărate și … acum vine bomba… CENTRALA A FOST REPARATĂ înainte de incident, dar a fost reparată de un fochist care se pare că nu era autorizat în repararea centralelor termice. Probabil din acest motiv s-a ales varianta de scăpare cu toate minciunile că nu au fost bani, că nimeni nu a luat în seamă indicațiile celor de la ISU etc. Repararea neautorizată a unei centrale termice la o școală nu sună bine deloc și miroase de departe a penal. Pe acest fond de minciuni disperate, unii au considerat că e bine să profite de incidentul cu copiii intoxicați și să dea vina pe primarul care e clar acum pentru toată lumea că nu a avut absolut nicio vină și a fost calomniat și denigrat nevinovat.

Nu știm cum și-au închipuit unii că aceste lucruri nu se pot afla atât timp cât există acte, facturi și oameni care nu sunt dispuși să acopere asemenea prostii.

Sperăm ca măcar liberalii nemțeni să învețe ceva din acest caz în care au căzut în capcană și au amplificat sau comentat mai mult sau mai puțin acuzativ la adresa primăriței care era de la alt partid. E foarte jenant, dar și ușor totodată să te duci în ridicol când cazi în astfel de capcane.

Mai departe, așteptăm cu toții cu mult interes rezultatele anchetei penale și sperăm să nu fie găsit vinovat fochistul ”Dorel” și restul să scape basma curată.

Iosub Robert

PS: Pentru că ne-am permis să demontăm toate aceste minciuni am fost serios bălăcăriți, dar de data asta nu suntem foarte supărați, deoarece sunt șanse mari ca cei care au zis că ținem interesat partea primarului să fi fost și ei manipulați la rândul lor și să nu fi cunoscut adevărata stare de fapt expusă în articolul de mai sus.
Culmea ironiei. Dacă acest incident nu era folosit pentru a fi calomniat primarul, toți cei implicați aveau șanse să scape fără să se afle nimic, căci vorbim de o comunitate mică unde toți sunt rude sau prieteni între ei. Bună vorba aia românească cu „cine sapă groapa altuia”…

Alte articole pe aceeași temă:

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult