DIICOT l-a pus sub acuzare pe cel care a postat pe internet imaginile agresiunii de la Roznov

0

Cel care a postat pe internet imaginile cu agresiunea de la Roznov a fost pus sub acuzare pentru distribuire de materiale cu conținut pornografic.

Din câte se pare, imaginile au fost făcute publice în scop de răzbunare. De asemenea, nu se confirmă nici informația conform căreia cineva l-a convins pe cel care a postat imaginile să își retragă plângerile făcute la poliție.

Ce este nou în acest caz este faptul că în sfârșit cineva acționează cum trebuie contra celor care postează astfel de lucruri pe internet cu scop clar de răzbunare, aducând prejudicii mari de imagine victimei. Corect ar fi să fie puși sub acuzare și cei care au redistribuit neblurate imaginile cu conținut sexual explicit.

Agresorul a fost deja arestat și va plăti cu vârf și îndesat pentru fapta lui, polițiștii care au avut cazul în cercetare sunt la rândul lor cercetați și vor răspunde dacă au greșit, iar cei care au postat în scop de răzbunare acele imagini vor plăti și ei pentru fapta lor.

Cei care iau apărarea în cazul publicării unor astfel de imagini sunt în general oameni cu mai puțină carte sau cu deficiențe de empatie grave. Dacă ar fi fost copilul lor agresat sexual sau copilul lor ar fi fost agresorul sigur nu ar mai fi fost de acord să fie aceste imagini pe internet, dar fiind vorba de copiii altora…

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl înțeleagă toată lumea, dincolo de faptele petrecute acum la Roznov, este că un astfel de filmuleț distruge atât viața victimei, cât și viața agresorului. Ambii tineri implicați în acest conflict vor fi adulți peste 10 ani, poate vor dori să facă ceva cu viațile lor, poate vor dori să aibă familii, copii, o funcție etc. Multe dintre lucrurile pe care și le vor dori ei (atât victima, cât și agresorul după ce își vor fi ispășit pedeaspa) se vor izbi de această filmare care îi va urmări toată viața.

Astăzi spiritele sunt încinse, dar peste 10 ani nimeni dintre cei implicați acum în aceste fapte nu va mai gândi cu patima cu care gândește azi, și vor realiza cât de tare ți se poate complica viața de la un astfel de filmuleț aflat în spațiul public.

Bravo, DIICOT! Fiecare trebuie să plătească pentru faptele lui. Dacă ne apucăm toți să ne răzbunăm și să ne facem singuri dreptate nu ajungem nicăieri. Când suntem victime, martori sau suntem în posesia unor dovezi care indică fapte grave, trebuie să ne adresăm organelor de cercetare și să le punem la dispoziție toate probele pentru a se demara o anchetă în cauză. Răzbunarea nu este o scuză. Desigur, în această situație inculpații beneficiază de prezumția de nevinovăție și un magistrat se va pronunța pentru fiecare caz în parte la finalizarea cercetărilor.

Acest articol nu ține sub nicio formă partea agresorului. Sperăm ca agresorul să primească o pedeapsă exemplară. Nepedepsirea exemplară a agresorului i-ar încuraja și pe alții să facă la fel.

Iosub Robert

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult