Doi nemțeni s-au ales cu dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Abaterile continuă, sancțiunile…la fel

0
Foto caracter ilustrativ

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale M.A.I. au continuat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid 19, sub autoritatea prefectului județului Neamț, în ultimele 24 de ore, peste 117 de polițiști și polițiști locali au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, terase dar și în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Au fost organizate 8 acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate, în special, restaurantele și localurile publice care au deschise terase, fastfood-uri precum și mijloacele de transport în comun.

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 92 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 23 de mijloace de transport și au fost legitimate 923 de persoane.

Echipele de control au depistat 139 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală au fost sancționate contravențional conform Legii nr. 55/ 2020.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 15.750 de lei.

De asemenea, au fost întocmite două dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, în conformitate cu art. 352 din Codul penal.

În baza Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au fost emise Ordinele Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență privind instituirea măsurii de carantină zonală, începând cu 21 octombrie 2020, ora 05.00, pentru o perioadă de 14 zile, pentru comunele Tarcău și Tașca, județul Neamț.

Astfel de activități, organizate sub autoritatea prefectului, vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Facem apel la cetățeni să respecte în continuare măsurile de protecție sanitară și distanțare fizică, în scopul prevenirii infectării și răspândirii Sars-CoV-2. 

Scopul poliţiştilor nu este acela de a aplica sancţiuni, ci activităţile sunt desfăşurate pentru ca toţi cetăţenii să conștientizeze faptul că, sănătatea și viaţa persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere a legii.

Suntem și rămânem la datorie pentru siguranța dumneavoastră!

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

Sursa: IPJ Neamț

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult