http://www.pornleader.net
http://xvideos4.pro
argenta caliente.https://porndrop.best

DSP Neamț: Numărul bolnavilor de pneumonie și gripă, în creștere

0

În săptămâna 10-16 februarie de supraveghere epidemiologică numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (IACRS)a fost de 3078, cu un număr de 31 internări, marcând o tendință de creștere față de cel înregistrat în săptămâna precedentă (2978 cazuri cu 37 bolnavi internați). Numărul de pneumonii raportate a fost de 577, cu un număr de 133 internări, cu o tendință de creștere față de cel înregistrat în săptămâna precedentă (478 cu 120 internări).

Din analiza pe grupe de vârstă se constată că ratele de incidență cele mai crescute pentru IACRS si pneumonie se înregistrează la grupele de vârstă 0-1 ani, 2-4 ani și peste 65 ani.

Activitatea gripală a evoluat cu o tendință de creștere, s-au raportat 40 cazuri de gripă pe teritoriul județului Neamț (din care 14 internări), un caz la grupa de vârstă 0-1 an, un caz la grupa de vârstă 2-4 ani, paisprezece cazuri la grupa de vârstă 5-14 ani, șaisprezece cazuri la grupa de vârstă 15-49 ani, trei cazuri la grupa de vârstă 50-64 ani, cinci cazuri la grupa de vârstă peste 65 ani. Treizeci de cazuri au fost raportate de către Secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență P. Neamț, 10 cazuri au fost raportate de către Secția de boli infecțioase a Spitalului Municipal de Urgență Roman.”, transmite DSP Neamț

De la începutul sezonului de supraveghere epidemiologică s-au înregistrat 125 cazuri de gripă pe teritoriul județului Neamț .

În actualul sezon epidemic până la data de 16.02.2020 au fost vaccinate antigripal 42841 persoane (429 persoane vaccinate în intervalul 10-16.02.2020) din grupele la risc, cu vaccin distribuit gratuit de către Ministerul Sănătății. Stocul de vaccin antigripal în DSP Neamț a fost de 104 doze, iar la medicii de familie din județ este 799 doze.

Din analiza numărului de cazuri de gripă de pe teritoriul județului Neamț s-a constatat ca in săptămâna precedentă de supraveghere epidemiologică s-a înregistrat un număr mai mare de cazuri fata de cel raportat în aceeași săptămână a anului anterior (33 cazuri, din care 25 internări). De asemenea, numărul de cazuri de infecții respiratorii acute a fost de 2057, cu 41 internări, iar de pneumonii 486, cu 126 internări, în aceeași perioada a anului trecut, înregistrând valori mai mici fata de săptămâna precedentă de supraveghere epidemiologică.

În vederea instituirii măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor prin infecții respiratorii acute și gripă in unitățile școlare și preșcolare (grădinițe, creșe) s-au impus următoarele:

 • realizarea triajului zilnic in colectivitățile școlare;
 • în cazul în care la nivelul unității se înregistrează focare de infecții respiratorii acute/gripa cu minimum 3 cazuri/clasă, respectiv o rată de absenteism de peste 20 % din efectivul unității de învățământ de aceasta cauză, timp de trei zile consecutive, se pot lua măsuri de suspendare temporară a cursurilor școlare (în clasa, respectiv școala), pentru o perioadă stabilită de DSP, dar nu mai mare de 5 zile lucrătoare;
 • suspendarea activității se va face in funcție de contextul epidemiologic, etapizat, evitându-se întreruperea activității în întreaga unitate școlară. 

În această perioadă, este recomandată limitarea accesului vizitatorilor în spitale, în special în secțiile cu risc. De asemenea, trebuie realizat triajul epidemiologic zilnic pentru personalul medico-sanitar si auxiliar, cu scoaterea temporară din colectivitate a celor depistați cu simptomatologie respiratorie, purtarea echipamentului de protecție adecvat (măști, mânuși, halate) de către vizitatori și personalul medical, purtarea măștii de către pacienți în UPU, pe traseul de la UPU la salon și când părăsește salonul de izolare/grupare.

Datorită creșterii numărului de infecții respiratorii acute și a declarării evoluției epidemice a gripei DSP Neamț face apel către populație pentru aplicarea cu rigurozitate a următoarelor recomandări pentru evitarea îmbolnăvirilor și a răspândirii virusului gripal:

 • evitarea automedicației și consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa (frison, febră – 39-40°C, dureri de cap, ale globilor oculari, ale mușchilor și articulațiilor, stare de slăbiciune generală, senzația de înțepături în nas și gât, strănut, secreții nazale apoase, nas înfundat, tuse seacă, chinuitoare) și care poate stabili o eventuală indicație pentru spitalizare;
 • izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei;
 • evitarea aglomerațiilor;
 • evitarea contactului cu persoanele bolnave;
 • păstrarea distanței (cel puțin 1 metru) față de persoanele bolnave care tușesc sau strănută;
 • respectarea etichetei tusei și strănutului (folosirea batistelor de unică utilizare sau tuse/strănut la nivelul părții interne a articulației cotului, aruncarea batistelor de unică folosință la coșul de gunoi după utilizare);
 • spălarea frecventă, cu apă caldă și săpun, a mâinilor după ce strănutăm, tușim, ne suflăm nasul și înainte de a mânca, în vederea reducerii răspândirii virusului;
 • creșterea rezistenței generale a organismului prin consumul alimentelor bogate în vitamina C (fructe, legume);
 • aerisirea încăperilor (săli de clasă, dormitoare);
 • îmbrăcăminte corespunzătoare sezonului;
 • evitarea staționării în frig timp îndelungat;
 • purtarea echipamentului de protecție adecvat (măști, halate) de către vizitatorii persoanelor internate;
 • continuarea vaccinării antigripale.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

pussy hunter kiss jav pasivo se toma mi leche en telo de lince.porn videos amateur cumswaps with ho.

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult