DSP raportează noi focare de coronavirus în Neamț: sportivi, pacienți, bătrâni și salariați infectați

0

Potrivit unui comunicat DSP Neamț emis astăzi, 4 septembrie, în această perioadă au fost depistate și anchetate mai multe focare:

1. În cadrul Clubului de handbal feminin Neamț a fost depistat în ziua de 28 august un focar covid-19.

În total sunt infectate 4 sportive. Cele 4 persoane, asimptomatice, au fost internate la Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani. Pentru restul echipei și antrenor a fost instituită carantina la o adresa declarată de ei. Spațiile de cazare, antrenament și vestiarele au fost dezinfectate.

2. În cadrul Spitalului de Psihiatrie „Sf. Nicolae” Roman a fost depistat, în data de 29.08.2020 un focar covid-19.

În total sunt infectați 32 de pacienți, care au fost internați la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț și Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani. Pentru 25 de pacienți a fost instituită măsura de carantină. Pacienții si personalul medico-sanitar sunt supravegheați clinic și epidemiologic.

3. În cadrul a 2 centre rezidențiale pentru bătrâni din comunele Alexandru cel Bun și Poiana Teiului au fost depistate focare covid-19.

În total sunt infectați 20 de beneficiari și 1 salariat. Bătrânii au fost internați la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț.

4. În cadrul sectorului economic-administrativ al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț au fost depistate 2 focare.

În total sunt infectați 8 salariați. Persoanele au fost internate la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult