EDITORIAL. Ce semnifică fericirea în ziua de azi pentru noi toți?!

0

Diverși cercetători au încercat să găsească o definiție pentru acest cuvânt atât de vânat de toată lumea, să găsească o modalitate de a o atinge.
Din punct de vedere psihologic și filozofic, fericirea este o emoție, o stare mentală declanșată de mai mulți factori, în funcție de fiecare om în parte.

Fericirea socratică reprezintă viața în conformitate cu etica și nu e neapărat însoțită de emoții pozitive.

Experiența vieții mi-a arătat fericirea ce a căpătat diverse forme și care a fost „stârnită” de diverși factori: un zâmbet , o floare , un cer senin, o vorbă bună sau o îmbrățișare; sunt cele mai căutate elemente pentru atingerea fericirii.
Observând „viața”, aceasta mi-a arătat că oamenii se bucură intens atunci când au alături familia, când o femeie dă naștere unui bebeluș, când un tânăr își găsește jumătatea, însă cele enumerate sunt greu de îndeplinit în timpul acesta pe care îl trăim; de aceea, uitându-te în jur vezi mai multe fețe întristate, lovite de soartă, dezamăgite de ea.

Oamenii uită că ceea este important este să fii sănătos, să te trezești dimineața și să poți privi soarele sau în zilele cu cer noros să poți să simți picăturile de ploaie și să vezi curcubeul. Fericirea nu înseamnă doar partea materială a vieții, consider că această stare constă în lucrurile simple, dar atât de importante pentru minte și suflet.

Zâmbiți și trăiți fiecare clipă care vă este oferită de viață! Învățați câte ceva din fiecare moment ce vă iese în cale, luați partea bună a lucrurilor din orice eveniment! Viața este complicată pentru că singuri ne creăm fiecare pagină din ea, Dumnezeu ne așază în față tot ceea ce avem nevoie pentru un trai frumos și fericit, totul depinde de alegerile noastre!
Zâmbiți și fiți fericiți!

Alexandra Barb


Sursa: ZiarBicaz.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult