Emoționant. Material filmat în interiorul unei Unități Mobile de Terapie Intensivă

0

„Cu sprijinul medicilor specialiști detașați în scopul salvării vieții pacienților aflați în stare gravă ca urmare a infectării cu noul Coronavirus, am reușit să prezentăm o mică parte din activitatea zilnică a acestor profesinoști, în lupta cu boala.
Creșterea capacității secțiilor de terapie intensivă s-a realizat și prin achiziționarea Unităților Mobile de Terapie Intensivă (UTIM) cu capacitatea de 12 paturi.
La acest moment, în București, funcționează în continuare, UTIM alocată Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, iar în data de 27 martie 2021 a fost operaționalizată UTIM alocată Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Ioan” București.
O altă UTIM urmează să fie operaționalizată, în cel mai scurt timp, și la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” București.
Până la acest moment, în cele cinci Unități Mobile de Terapie Intensivă, la nivel național, numărul pacienților tratați a depășit 650.
Suportul logistic necesar funcționării în prametrii optimi al UTIM-urilor, este asigurat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.
Mulțumim tuturor celor care s-au implicat și au sprijinit achiziția acestora.”, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

sursa: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţa

Sursa: ZiarBicaz.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult