Fără patimă: Ce mare brânză „luminată” va anunța Iohannis din SUA?

0

Pe vremea celei de-a doua urcări la Cotroceni a lui Old Papa Ilici, să fi fost prin 1994-1995, circula un banc de succes național despre audiența acordată de Dumnezeu președinților SUA, Rusiei și României. La final, li se acordă dreptul de a pune câte o întrebare despre destinul fiecărei țări.

  • Mărite Sfinte Doamne, începe Bill Clinton, vor ajunge SUA cu adevărat puterea conducătoare pe Pământ, să aducă democrație, libertate, pace și prosperitate tuturor?
  • Da, fiule, dar nu în timpul mandatului tău, îi răspunde Cel de Sus.

Urmează Boris Elțîn, abia rezemându-se de un nor după micul dejun cu rugăciune stropit din belșug cu cognac Barza Neagră (*):

  • Șefu’, vor scăpa rușii mei de patima băuturii, vor ajunge să fie respectați de toate popoarele, li se vor ierta invaziile și toate atrocitățile din vremea comunismului?
  • Sigur că da, vine răspunsul surâzător, dar nu în timpul mandatului tău.

Lăsat la urmă pe motiv de ateism, întreabă și Iliescu:

  • Ăhă, mmm, tovară… domnule, măi dragă Dumnezeu, crezi că românii se vor lecui de lene, trădare și hoție, că vor fi într-o zi la loc de seamă în lume?
  • E posibil, răspunde Dumnezeu după o îndelungă pauză de analiză, dar sigur nu în timpul mandatului Meu.

Din păcate, de ani buni, creativitatea în sectorul bancurilor politice lasă de dorit. Poate și din simplul motiv că realitatea concurează bancurile.

Pe seama noii întâlniri a prezidentului nostru în funcție cu Donald Trump al SUA, consumatorului român vulnerabil la informații meșteșugite i s-au distribuit varii speculații, scenarii și combinații. Nu au absolut nicio relevanță. Bunăoară, e aberant să crezi că dai lovitura cu dezvăluiri pe val de vizită peste Ocean, prin „agentura” Digi24.ro , scriind acum despre unul dintre cei mai dubioși, influenți și periculoși politicieni PNL, numitul Ben-Oni Ardelean. Nu e nimic nou.

De partea fostului primar de Sibiu stă altceva, dincolo de conexiuni masonice și religioase non-ortodoxe. E succesul politic – întărit de o impresie artistică peste așteptări – al precedentului raid la Casa Albă, în 2017. Ciudat, titlul unei analize publicate atunci – Lumina de la Washington se aprinde (de fapt) la București – e perfect valabil și azi. La București se închid toate afacerile, nu la Washington. De pildă, pentru a înțepa un cartof fierbinte de actualitate, blocarea trimiterii la post a unui nou ambasador al SUA are legătură în realitate cu porcăriile diplomatice și afacerile criminale moștenite de la democrați, nu de la republicanii americani, toate operate la București. Diferența e dată de încredere, de etapa de garanții de securitate regională în actualul ansamblu global. Trump are chip și forță de garant. Pentru cine pricepe. Altfel, nici republicanii – constanți apărători și susținători ai României în ultimii 50 de ani – nu-s Dumnezei pe Pământ. Puterea banului și puterea multiplicată de ban o regăsim cel puțin în jaful cu autostrada Bechtel și gioarsele de avioane F16 luate de la portughezi în contul mutării summitului NATO din 2008 de la Lisabona la București pentru ambiția și gloria lui Băsescu.

Așa se face, în condițiile în care suportăm din ce în ce mai greu rânjetul dezaxat al lui KWI, că o ultimă emoție electorală pe care o poate stârni din SUA ar fi angajamentul lui Trump că intervine să ne scape de vize pentru SUA. Suntem parteneri strategici consolidați, ce naiba!? Oricare alte declarații și angajamente sunt… bancuri. Iar Dumnezeu veghează.

Viorel COSMA

(*) În ciuda legendelor, Boris Elțîn nu era băutor de vodcă. Avea linia personală de furnizare de Barză Neagră, cognac din Republica Moldova, un produs de rang superior față de Barză Albă.

articol preluat de pe STIRI NAȚIONALE.EU

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult