Femeile însărcinate vor beneficia de toate serviciile medicale din pachetul de bază

0

Femeile însărcinate vor beneficia de toate serviciile medicale din pachetul de bază încă de la prima prezentare la medicul de familie. Acesta va elibera un document care atestă existența sarcinii, astfel încât viitoarea mămică să poată avea toată îngrijirea medicală necesară.

Mai mult, valorile minim garantate ale punctului ”per capita” și pe serviciu au fost majorate. Sunt două dintre prevederile unui Ordin al Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate, ce va intra în vigoare de la 1 iulie.
Este un document important, pentru că încurajează tinerele să devină mame. Numărul de nașteri e în scădere în ultimii ani, iar în astfel de situații un Guvern responsabil ia măsuri.

Eu cred că putem privi lucrurile cu mai mult optimism. De aceea e bun acest Ordin, pentru că la orice oră o femeie însărcinată are acces la sistemul medical. S-au făcut investiții în spitale și nivelul de trai a crescut. Deci perspectiva se schimbă și poți să ai „curaj” să aduci pe lume un copil.

Ionel Arsene


Sursa: ZiarBicaz.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult