Festivalul „Ceahlăul” ajunge și la Târgu Neamț

0

Între 1 şi 6 august, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ va organiza cea de a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Ceahlăul”.

Creat în 1991, cu scopul de a celebra bogăţia şi frumuseţea tradiţiilor adânc înrădăcinate în cultura diverselor popoare. festivalul este şi anul acesta unul itinerant.

Astfel, publicul din Piatra-Neamţ, Roman, Târgu Neamţ, Durău şi Bicaz va avea ocazia să descopere diversitatea culturală oferită de organizatori şi să se bucure de muzică şi dans tradiţional din câteva colţuri ale lumii.

Sâmbătă, 3 august, va fi rândul celor din Târgu Neamț și împrejurimi să se bucure de muzică și voie bună, în armonia ansamblurilor din țară și din străinătate.

Centrul orașului va prinde culoare începând cu ora 18.30, când este anunțată parada portului popular.

foto arhivă

La ora 19.00, începe spectacolul, în Piața Adormirea Maicii Domnului. Au fost invitate să participe la ediţia din acest an grupuri folclorice din Columbia, Japonia, Cehia, Armenia, Cipru, Grecia, Turcia. Nu vor lipsi nici ansambluri din mai multe zone etnografice ale ţării noastre.

Consiliul Judeţean Neamţ este principalul finanțator al festivalului, iar pentru organizarea spectacolului la Târgu Neamț contribuie și Primăria orașului.

Sursa: ZiarTarguNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult