Festivalul Haiducilor GrinÈ›ieÈ™ – PROGRAM. Muzică bună, jocuri È™i concursuri, mâncare din belÈ™ug

0

În perioada 20-21 iulie 2019, va avea loc Festivalul Haiducilor Grințieș, la Poiana lui Ștefan cel Mare, de sub Muntele Grințieșului, proiect inițiat de Asociația PRO Grinties, finanțat de Consiliul Județean Neamț, parteneri organizatorici: Primăria și Consiliul local Grințieș.

Din program:

Concursuri de cântec popular și muzică folk pentru tinere talente
Concursuri haiducești de putere și îndemânare: călărie, trasul buștenilor, aruncarea baltagului, cel mai frumos animal de la munte, tăiatul bușteanului cu beschia
Cele mai frumoase costume populare
Specialități gastronomice haiducești și ciobănești
Discotecă în poiană
Foc de artificii

Vor performa pe scenă: Grigore Gherman, Sânziana OÈ™lobanu, Ghiță Dandu, Oana CreÈ›u, Felicia ObleÈ™niuc, laureatele ediÈ›iilor trecute, Grupul folcloric „RăzeÈ™ii”, TupilaÈ›i, Corul bărbătesc „Ceata lui Vasile cel Mare”, GrinÈ›ieÈ™, Banda lui Bujor din GrinÈ›ieÈ™ – teatru folcloric, Ansamblul „Florile Ceahlăului”, Ceahlău È™i alÈ›ii.

Anastasia Cotîrgașanu
O voce extraordinară de la Grințieș, laureată a numeroase concursuri, printre care, cu patriotism local mentionăm și cel de la Festivalul Haiducilor 2017. Va urca din nou pe scenă din Poiana lui Vasile cel Mare la ediția din acest an, nu în concurs, ci ca adevărată vedetă, în recital.

Răschitor Antonia
Un alt talent deosebit de la Grințieș-Antonia RĂSCHITOR, laureată a ediției din 2018 a Festivalului Haiducilor. Va urca și anul acesta pe scena de sub muntele Grințieșului într-un recital de artistă de succes.

sursa: Scoala Grinties, foto: Leonte Ronica


Sursa: ZiarBicaz.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult