Flavia Pascal, de la CNPR, bronz la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică

0

Flavia Cristina Pascal, elevă a Colegiul Național „Petru Rareș” Piatra Neamț s-a întors cu medalia de bronz (secțiune seniori) de la cea de XIII-a ediție a Olimpiadei Internațională de Astronomie și Astrofizică. Competiția s-a desfășurat în Balaton, Ungaria, perioada 2 – 10 august. Competiția a reunit echipaje din aproape 50 de țări din toată lumea.

Flavia a fost călăuzită de în lumea astronomiei de prof. Grigoruță Oniciuc, în cadrul Centrului de Excelență/Clubul de Astronomie.

Astronomie și Astrofizică nu sunt materii care se studiază la școală.

Eu am inițiat de mai mult timp un Cerc de Astronomie la Colegiul Național  ”Petru Rareș”, la care au venit un număr de 18 copii, majoritatea elevi în clasa a VI-a și a VII-a, și din „joacă în  joacă” am ajuns la concluzia că putem merge și la Națională. Scopul este foarte simplu, doresc să organizez o nouă echipă și, după ce am avut două olimpice internaționale, Andra Jitaru și Maria Cristiana Dedu, cu care am început în urmă cu cinci ani, acum a fost momentul să reîmprospătez echipa. Sunt sigur că, în 2-3 ani, din acest grup o să mai avem un olimpic internațional”, spunea prof. Grigoruță Oniciuc în 2017.

sursa foto ; Facebook

României a fost reprezentată la Olimpiadei Internațională de Astronomie și Astrofizică din Ungaria de zece elevi, iar toți au obținut medalii:
David Turtureanu – aur, Robert Pascalau – aur, Paul Rebenciuc – argint 
Theodor Iosif – argint, Daniel Nicolae – argint, Cristian Ardelean – argint
Daria Harabor – bronz, Flavia Pascal – bronz, Vlad Rosca – bronz , Mihai Vasile – bronz. Lotul României a fost însoțit de profesorul Petru Crăciun și de universitarul Cristian Pîrghie, directorul Observatorului Astronomic Suceava.

Amintim că, în perioada 18-27 octombrie 2019, la Piatra-Neamţ se va desfășura Olimpiada Internaţională de Astronomie (detalii AICI)

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult