Florentina Moise: „Demersurile noastre au dat roade! Județul Neamț va avea printre cele mai multe posturi de consilieri școlari la nivel național”

Ministerul Educației a anunțat repartizarea la nivel național a celor 1.200 de noi posturi de consilieri școlari aprobate în decembrie 2022. Ordinul prin care au fost redistribuite posturile a fost semnat de ministrul Educației, Ligia Deca. În urma repartizării, se ajunge la o medie națională de aproximativ un consilier la 800 de elevi. Prin această măsură se corectează un decalaj grav existent în județul Neamț unde era un singur consilier la peste 3000 de elevi.

„Demersurile noastre au dat roade! Județul Neamț va avea printre cele mai multe posturi de consilieri școlari la nivel național. Posturile vor fi ocupate în ședință publică, organizată de Inspectoratul Școlar, în funcție de rezultatele obținute de candidații la concursul național de Titularizare.”, a declarat inspectorul școlar general, Florentina Moise.

Ce înseamnă acest lucru, concret, pentru elevii din Neamț?

– creșterea accesului la servicii de asistenţă psihopedagogică, orientare școlară și vocațională;

– extinderea rețelei de cabinete școlare de asistență psihopedagogică;

– extinderea activităților de prevenire a violenței școlare ;

– creșterea accesului la activități de informare, consiliere și sprijin pentru elevii în risc de excluziune școlară și pentru familiile acestora.

Am explicat în mai multe rânduri că este foarte important să avem consilieri pentru elevi. Trăim vremuri cu multe provocări, cu multe probleme – de la pandemie, război, situații economice dificile, comunități vulnerabile. Toate acestea îi afectează în egală măsură și pe copii. Trebuie să avem grijă de ei, să îi întărim psihic, să le fim sprijin. Acesta e rolul consilierilor și mă bucur că județul nostru va avea un număr mare de posturi.”, a conchis Florentina Moise.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate