[FOTO] DEZASTRU într-un cartier din Piatra-Neamț – Imagini surprinse acum o oră

0

Până acum câteva săptămâni unii locuitori ai orașului Piatra-Neamț își manifestau foarte „vocal”, indignarea în ceea ce privește faptul că pubelele în care se depozitează gunoiul sunt pline, aspectul este unul dezolant iar mirosul îi scoate din minți. Nu contestăm, așa se prezenta situația. Adică de ce noi, nemțenii, nu am beneficia de containere moderne care să ajute la colectarea selectivă a deșeurilor? De ce nu se implică Primăria, de ce autoritățile nu văd, de ce nu se iau măsuri? Pentru că noi suntem de fapt oameni civilizați peste măsură doar că nu ne ajută nimeni să ne și manifestăm ca atare.

Ei bine, iată că s-au luat măsuri. Pubelele vechi au fost înlocuite, spațiile au fost betonate, prin urmare nu mai existau motive de a stivui mormane de gunoi mirositoare printre și pe lângă pubele. Teoretic. Practic, nu spațiile de depozitare constituie o problemă, nici modelul „comunist” al pubelelor sau culoarea, ci mârlănia absolută pe care se vede clar că o avem imprimată în codul nostru genetic. Unii dintre noi, ce-i drept, nu generalizăm.

Așa arată astăzi, 30 mai, cartierul Mărăței, mai precis în spatele blocului H1:

În acest context, nu putem să nu ne întrebăm: oare banii investiți nu s-au dus de fapt pe apa sâmbetei? Colectare selectivă a deșeurilor? Despre ce vorbim aici? Iar în cazul în care vă întrebați, răspunsul este „NU” – Containerele nu sunt pline, deci nu există nicio explicație de bun-simț pentru acest fenomen. Ne comportăm de parcă abia am fi coborât din copaci însă emitem pretenții, pentru că asta știm să facem cel mai bine. Piatra-Neamț oraș european, locul în care dacă Nu se fac lucruri utile, e bai. Dacă se fac, ne batem joc.

Spuneți voi, stimați cititori, cum ar trebui procedat? Pe lângă investiția care nu a fost nici pe departe una nesemnificativă, acum ar trebui alocate alte sume astronomice pentru montarea unor camere video, nu? Pentru că oamenii cu adevărat „civilizați” trebuiesc monitorizați chiar și atunci când duc gunoiul, nimic absurd într-un asemenea scenariu. Alți bani, altă distracție, și pentru ce, în fond? Vorba aceea, stricăm orzul pe gâște.

Rușinos…

Foto: Catălin M.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult