(FOTO) În atenția persoanelor vârstnice și singure aflate în autoizolare la domiciliu

0

De la declanşarea crizei provocate de virusul CoVid-19 și până în prezent, Primăria municipiului Piatra-Neamț, prin Direcția de Asistență Socială a înregistrat 120 de solicitări de sprijin din partea persoanelor vârstnice singure aflate în autoizolare la domiciliu.

Angajaţii Direcţiei de Asistenţă Socială a Municipiului Piatra-Neamț se deplasează zilnic pe teren în condiţii de maximă siguranţă pentru a oferi produse şi servicii indispensabile în beneficiul celor nevoiţi să nu îşi părăsească locuinţa.
Astfel, echipele de specialiști din cadrul Direcției de Asistență Socială fac cumpărăturile, constând în alimente, produse de curățenie și medicamente, contravaloarea acestora fiind achitată de către solicitanți și ajută la debarasarea gunoiului menajer. Beneficiarii sunt rugați să-și întocmească listele de produse necesare, astfel încât să le ajungă pentru o perioadă cât mai lungă de timp.

Deplasările se realizează în funcție de solicitările persoanelor în cauză, de luni până joi, între orele 8.00-16.30 și vineri între orele 8.00-14.00.

Dragi seniori nemțeni, vă rugăm să stați acasă și pe cât posibil să evitați deplasările și aglomerațiile. Vă recomandăm să nu primiți în case pe nimeni, nici vecini și nici cunoscuți, căci oricine poate fi purtător al coronavirusului.
În această situație de criză, facem apel către asociațiile de proprietari să sprijine Direcția de Asistență Socială a Municipiului Piatra-Neamț în identificarea persoanelor aflate în izolare la domiciliu, cu vârsta de peste 65 de ani, fără aparținători și să ne transmită datele acestora la numerele de telefon: 0748146781, 0748146754, 0233.622.968. Noi suntem la datorie pentru tine! Tu stai acasã pentru noi!
”, este mesajul transmis de reprezentanții Direcţiei de Asistenţă Socială a Municipiului Piatra-Neamț.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult