(Foto/Video) De Florii, mormântul Părintelui Iustin Pîrvu a fost acoperit de trandafiri

0


De Florii, mormântul Părintelui Iustin Pîrvu a fost acoperit de trandafiri și panseluțe, iar Mănăstirea Petru Vodă a fost înțesată de oameni veniți din toate colțurile țării și nu numai.
O atmosferă înălțătoare, o emoție de nedescris ce îți dădea senzația că nu mergi, ci plutești deasupra norilor.
Atâta frumusețe, liniște și credință, toate adunate în acest loc special, diferit, care te face să te reîntorci.

Mănăstirea Petru Vodă este o mănăstire ortodoxă, care aparține administrativ de Arhiepiscopia Iașilor.

Este cunoscută atât ca centru semnificativ de pelerinaj și turism ecumenic din zona Neamțului, precum și prin caracterul de memorial al martirilor din temnițele regimului comunist, implicarea socială și facilitarea asistenței medicale pe plan local. Deasemeni, numele ei este asociat unor personalități relevante din punct de vedere al ortodoxiei românești contemporane (Arhimandritul Iustin Pârvu, părintele Atanasie Ștefănescu, preotul Gheorghe Calciu-Dumitreasa) și culturii românești (poetul Radu Gyr)precum și implicării active în disputele naționale privitoare la pașapoartele biometrice și exploatarea gazelor de șist.[14] Administrativ tutelează alte mănăstiri sau schituri – tot în zona Neamțului.
Istoric
Lăcașul, având hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, a fost înființat în anul 1991 într-o poiană (Hașca) din Munții Stânișoarei de către Arhimandritul Iustin Pârvu, în amintirea celor care au suferit în detenție în timpul regimului comunist.Biserica din lemn a fost terminată în 1992. A fost pictată în perioada 1994-2000 în tehnică tempera de către pictorul Mihai Gabor în stil bizantin, atât în interior cât și în exterior.

Sursa: ZiarBicaz.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult