(FOTO/VIDEO) Evenimente de o deosebită importanță la Farcaşa, alături de oameni de seamă

În comuna Farcașa a avut loc o serie de evenimente de o deosebită importanță .

Marcarea a 250 ani de la ridicarea Bisericii de Lemn din Farcaşa cu hramul „Sfintei Parascheva” a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii la Biserica din Farcaşa, oficiată de un sobor de preoți în frunte cu Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Următorul eveniment a fost cel de sfințire a Centrului Comemorativ din centrul comunei Farcaşa, închinat eroilor noştri şi dezvelirea busturilor marelui duhovnic cu origini fărcăşene, părintele Petroniu Tănăse, a generalului Gheorghe Manoliu şi a marelui scriitor nemțean, Ion Creangă! Încărcătura emoțională a atins apogeul prin prezența gărzii de onoare Batalionul 17 Vânători de Munte „Dragoş Vodă” Vatra Dornei, care au făcut acest eveniment unul memorabil pentru comunitate!

Au onorat cu prezența:

📌domnul preşedinte P.S.D. Neamț şi preşedintele ales al Consiliului Județean Neamț, Daniel Vasilică Harpa;

📌domnul prefect al județului Neamț, Adrian Bourceanu;

📌domnul preşedinte al Consiliului Județean Neamț, Asaftei Ion;

📌domnul deputat PNL Neamt Mugur COZMANCIUC, ceilalți colegi primari indiferent de culoarea politică, parlamentari dar şi directori din deconcentratele de la nivelul județului Neamț.

Conexiunea dintre cele 3 personalități ale căror busturi au fost aşezate în centrul comunei, este datorată identității noastre: credință-patrie-cultură!

Atunci când există dialog, înțelegere între administrația publică locală şi Biserica se pot face lucruri memorabile pentru comunitate. Mulțumesc părintelui paroh din Farcaşa, Coşula Cătălin, pentru implicarea şi organizarea impecabilă pe parcursul acestor zile.

Mulțumesc dragi fărcăşeni pentru prezența şi susținerea de pe parcursul acestor evenimente. Mulțumiri tuturor invitaților pentru prezenţă, pentru faptul că şi-au rupt din timp pentru a ne fi alături. Mulțumim Preacucernici şi Preacuvioşi Părinți pentru înălțătoarele rugăciuni oferite pe parcursul acestor zile!

Rugăm pe Bunul Dumnezeu să ne ocrotească, să răsplătească osteneala şi eforturile fiecăruia!

Cu prețuire,

Țifui Bogdan,

Primarul comunei Farcaşa

Credință în Dumnezeu, recunoștință înaintașilor noștri și valori culturale autentice. Asta am simțit, alături de oamenii de pe Valea Muntelui, la evenimentele dedicate împlinirii a 250 de ani de la construirea Bisericii de lemn cu hramul „Cuvioasa Parascheva” – o adevărată bijuterie arhitecturală în lemn.

Ceremonialul religios și militar, la care au fost prezenți Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, un sobor impresionant de preoți și garda de onoare a Batalionului 17 Vânători de Munte „Dragoș Vodă” de la Vatra Dornei, a fost un moment de profundă emoție și respect.

Totodată, s-a oficiat slujba de sfințire a Centrului Comemorativ care omagiază trei personalități ale județului nostru: pr. Petroniu Tănase (stareț al Schitului Prodromu din Sfântul Munte Athos), povestitorul Ion Creangă şi generalul Gheorghe Manoliu.

🤝Mulțumesc pentru invitație colegului meu, Tifui Dumitru Bogdan – primarul comunei Farcașa!

✅Vă îndemn cu drag să vizitați acest loc minunat din județul nostru și să vă bucurați de frumusețea și spiritualitatea sa!


Daniel Vasilică Harpa

Vezi mai multe știri pe Ziar Bicaz

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate