[FOTO/VIDEO] Noi imagini și situații revoltătoare la adăpostul de câini din Piatra-Neamț

0

„SC Salubritas SA a luat toate măsurile legale necesare pentru evitarea acestor accidente în cadrul adăpostului public Piatra-Neamț, ultimul caz de acest gen fiind în urmă cu 2 ani. În urma discuției cu personalul din adăpost și personalul medical am concluzionat că acest tip de incident sau agresivitate este foarte rar și cauza principală fiind faptul că în padocul respectiv, având dimensiunea de 3.5 m pe 3.5 m.”, se arăta într-un comunicat de presă emis responsabilii adăpostului public de câini fără stăpân din Piatra-Neamț în urma unui caz foarte recent prezentat în publicația noastră: [FOTO CU IMPACT EMOȚIONAL] Câini care mănâncă din alți câini de Crăciun! Adăpostul groazei la Piatra-Neamț. O situație fără sfârșit…(click aici).

În urma incidentului nefericit petrecut pe 14 decembrie 2019, DSVSA Neamț a răspuns sesizărilor făcute.

Deși DSVSA a constatat că separarea animalelor în boxe nu este respectată întocmai, Salubritas declară că incidentele de acest gen reprezintă cazuri rare.

14.12.2019

Sâmbătă, 4 ianuarie, la nici o lună de la ultimul incident cunoscut care a provocat decesul unui câine în adăpost, noi imagini și acuzații ies pe rețelele de socializare. Într-o filmare realizată în adăpost, se observă cadavrul unui câine într-un padoc aglomerat. Câinele a murit, fiind atacat de alți câini. Martorii vin cu acuzații grave.

„Hai să fim corecți, alocați bănuții care li se cuvin câinilor și adăpostului, băgați pe cei ce iau ajutor social, hai să reabilităm acest lagăr! Să terminăm cu ororile! Până și un criminal în pușcărie beneficiază de hrană și drept la servicii medicale, dar aceste suflete nu pot beneficia de o deparazitare (rahatul multora era cu sânge și plin de viermi), toaletare a plăgilor, sterilizare (două femele aveau pui de nici 2 zile, alta e gestantă), separare după anumite criterii? SALUBRITAS? Ce răspuns mai pregătiți acum? Suntem pregătiți să spuneți chiar că este vina noastră că am fost acolo! DSV ce face? Anunță când vine și e totul roz când ajung? S-a cam umplut sub preș de gunoi! Acestor câini nu apucasem să le dăm mâncare! Deci nu poate fi un pretext că s-au luat la măcel de la mâncare!”

Salvăm Cățeii

În aceeași zi, tot pe 4 ianuarie, un alt câine a decedat într-o cușcă ce pare a fi un tip de carantină. Unii câini, dacă nu mor mușcați de ceilalți, mor din cauza bolilor contagioase, a stress-ului sau altor probleme care derivă din închiderea lor într-un adăpost. Deși singura soluție de stopare a acestor situații este sterilizarea, campaniile de acest gen organizate de ONG-uri sau grupuri de persoane fizice nu sunt suficiente pentru a opri fenomenul.

Pe 29 decembrie 2019, alți martori au asistat la o noua agresiune între câinii dintr-un padoc. Câinele nu a fost omorât, deoarece la rugămințile celor prezenți, a fost mutat într-un alt padoc.

Pentru mai multe clarificări, vom solicita zilele următoare un punct de vedere societății Salubritas.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult