[FOTO/VIDEO] Poate Noul An vine cu o speranță și pentru adăpostul de câini din Piatra-Neamț

0

Mulți câini și-au petrecut sărbătorile de iarnă în adăpostul din Piatra-Neamț. Înmulțirea necontrolată cauzată de faptul că multe animale nu sunt sterilizate face ca adăpostul să devină din ce în ce mai plin.

Sunt mulți câini care au petrecut ani în adăpost, fără să îi adopte nimeni. Sunt mame cu pui care așteaptă o șansă. Sunt câini de toate mărimile, culorile, rasă comună, metiși sau rasă pură.

Toți își așteaptă destinul, dincolo de gratiile padocurilor. Foarte puțini îi vizitează, foarte puțini se oferă să le acorde o mângâiere sau hrană caldă. Foarte puțini îi adoptă.

Între Crăciun și Anul Nou, puii, mamele și câinii foarte slabi au primit hrană caldă din partea unei pensionare care… este unul dintre puținii voluntari. O doamnă de 73 de ani intră în padocuri, uită de problemele personale și are grijă, atât cât poate, de aceste suflete.

Problema înmulțirii necontrolate nu se va rezolva prea curând… Adopțiile, nici ele nu sunt salvatoare pentru toți câinii din adăpost. E nevoie de oameni care să rupă din timpul lor și să îi viziteze, să le ofere o vorbă bună, contact uman, o lingură de mâncare caldă, păturele, să îi promoveze pentru adopție, să le facă fotografii…

Dacă doriți să faceți măcar o zi de voluntariat sau să adoptați unul dintre căței, îi puteți vizita în adăpostul public de câini fără stăpân din Piatra-Neamț, pe str. Dimitrie Bolintineanu.

Pentru a obține mai multe detalii despre voluntariat, scrieți un mesaj pe pagina de Facebook Ham Piatra-Neamț (click).

Programul de vizitare la adăpost:
Luni-Vineri 10-18
Sâmbătă, duminică și în sărbători legale 8-12.

Foto/imagini video: Davide Majola/Ham Piatra-Neamț

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult