Hidrocentrala Dimitrie Leonida – 60 de ani de hidroenergie (FOTO/VIDEO)

0

Miercuri 16 septembrie, la Hidrocentrala Dimitrie Leonida din Stejaru-Pângărați, a fost sărbătorit al 60-lea an de de când s-a dat în funcțiune și s-a pornit primul grup.

Cu această ocazie au fost onorați veteranii, cei care acum 60 de ani au pus umărul la înfăptuirea acestui grandios proiect.

La ceremonie a fost prezent domnul Virgil Popescu, ministrul al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, care împreună cu domnul Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica, a premiat pe veteranii prezenți, acordându-le diplome de recunoastere a meritelor. În timpul discursului, domnul ministru Virgil Popescu, și-a manifestat regretul că cei onorați în cadrul manifestației au rămas atât de puțini, mulțumindu-le cu această ocazie pentrul aportul din cadrul companiei, în întreaga lor carieră.

Oficiul de gazdă a fost asigurat de către doamna Nedelcu Isabela, director al SH Bistrița. Au mai fost prezenți oficiali din cadrul companiei HIDROELECTRICA și câțiva membri ai scenei politice nemțene și aici amintim îi pe domnul deputat Mugur Cozmanciuc și domnul senator Eugen Țapu Năzare.

Un moment încărcat de emoție a fost atunci când din partea foștilor angajați ai Hidroelectrica a luat cuvântul domnul Cehan Ioan, fost șef de centrală. Acesta a făcut un scurt istoric amintind pe câțiva din foștii colegi.

Meritoșii veterani rămași în viață, participanți la darea în functiune a primului grup, sunt următorii: Apostol Vasile, Bratanovici Vasile, Cehan Ioan, Borșuc Gavril, Bocancea Vasile, Coscaru Constantin, Călinescu Maria, Ungureanu Dumitru, Ungureanu Mihai, Pricop Ioan, Stoleru Ilie, Săpunaru Gheorghe.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult