Imagini dronă- salvarea unui turist accidentat pe Ceahlău

0

Vineri, 14 iunie, salvamontiștii din Neamț au oferit acordarea primului ajutor și transportul unui turist de naționalitate germană ce prezenta o fractură la un membru inferior. Evenimentul s-a produs în zona Polița Scăiuș din Masivul Ceahlău.

Deoarece condițiile meteo au fost favorabile pentru identificarea exactă a zonei, a fost folosită o dronă care a transmis cu exactitate coordonatele victimei.

Prima echipa de intervenție a ajuns în jurul orei 16.30 în zona unde s-a produs accidentul și a acordat primul ajutor imobilizând membrul fracturat cu o atelă vacumatică.

În jurul orei 17, odată cu sosire celei de-a doua echipe, victima a fost asigurata în UT 2000 și s-a început transportul. Au fost necesare mai multe lansări în coardă pentru a depăși zonele de abrupt.

În jurul orei 20 victima care avea dureri considerabile a fost predată la autospeciala SAJ Namț. Intervenția, dificilă și cu factor de risc deosebit de mare, a durat aproape cinci ore. Deși se impunea extracția cu elicopterul, aceasta nu a fost posibilă din punct de vedere tehnic.


Sursa: ZiarBicaz.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult