În continuare se deversează tone de dejecții în lacul Bâtca și noi bem apă de acolo

0

Acum doi ani de zile, în luna februarie, atrăgeam atenția că în sursa principală de apa a municipiului Piatra-Neamț se deversează tone de dejecții de la mai toate casele și pensiunile de pe malul lacului. (clic aici pentru articol)

La acea vreme am făcut verificări și doar 5 pensiuni din jurul lacului aveau contract pentru vidanjare. Acum înțelegem că ar mai fi încă 3 … restul, neconectate la canalizare, deversează dejecțiile în apa de unde bem noi pietrenii apă.

Pietrenii sunt luați de proști deoarece majoritatea boierilor care au proprietăți pe malul lacului nu pot fi deranjați. La ultima conferință de presă de la Garda de Mediu ni s-a spus că nu au personal îndeajuns să controleze și oricum cei care deversează dejecțiile o fac sâmbăta și duminica când Garda de Mediu nu lucrează.

Concluzia este tristă. Deși facem presiuni mediatice de ani de zile, în continuare pietrenii beau apă din sursa unde se deversează ilegal tone de dejecții iar autoritățile găsesc motive penibile să nu ia măsuri care ar putea deranja pe unii bogătași cu proprietăți pe malul lacului.


Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult