În sfârșit, Creșa din Târg se modernizează [FOTO]

0

Cea mai mică unitate de învățământ și educație din orașul Târgu Neamț- Creşa nr. 1 este în plin proces de transformare totală.

Pentru reabilitare şi dotare, Primăria oraşului a obţinut finanţare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) 2.

Creșa din orașul nostru este în proces de modernizare, astfel încât micuții care o frecventează să aibă cele mai bune condiții. Pentru reabilitarea și dotarea corespunzătoare, beneficiem de fonduri în valoare de 1.487.947 lei, bani obținuți prin PNDL 2″, informează primarul Daniel Harpa.

Singura unitate de sub Cetate dedicată prichindeilor cu vârsta între trei luni şi 3 ani, creşa funcţiona într-o clădire veche, care nu a mai fost modernizată în întregime de zeci de ani. Doar reparații minore  și lucrări de igienizare au fost făcute de-a lungul timpului, astfel încât creșa să rămână pe linia de plutire.

De data asta, autoritățile locale nu se rezumă la o mână de var ca să schimbe aerul. Lucrările demarate cu fonduri guvernamentale vizează modernizarea completă a clădirii, atât la interior, cât și la exterior.

Creșa nr. 1 are ca misiune asigurarea  pe timpul zilei
de servicii integrate de îngrijire, de supraveghere și de educație timpurie
 a copiilor care o frecventează, cu vârsta între 3 luni și 3 ani.

Cu o capacitate de 50 de locuri, instituția coordonată de Simona Rusu (șef centru) se află în subordinea Primăriei Târgu Neamț, fiind singura creșă din oraș.

Sursa: ZiarTarguNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult