INML cere scuze. Trupul unui francez, trimis în SUA și incinerat… dintr-o încurcătură

0

Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici București a comis o greșeală gravă, după un incident aproape similar comis de medicii de la Spitalul Floreasca.

Pentru context, precizăm că în luna decembrie familia unui pacient mort de COVID-19 nu a reușit să ridice cadavrul acestuia de la Spitalul Floreasca din Capitală, unde a fost anunțată că trupul neînsuflețit nu a fost găsit. Conform reprezentanților spitalului, cadavrul a fost ridicat de o altă familie, iar Poliția a deschis o anchetă, în condițiile în care trupul trebuia deshumat și predat rudelor.

Nu a trecut mult timp și aflăm că pe 7 ianuarie, cei de la INML au trimis în SUA un cadavru ce trebuia să ajungă în Franța. Tragedia situației este aceea că familia din SUA a incinerat cadavrul.

Despre incident s-a aflat abia când familia cetățeanului francez a venit în România ca să ridice cadavrul și cei de la morgă au realizat că au trimis în SUA cadavrul francezului. S-a deschis o anchetă pentru a găsi vinovații.

Se aduce la cunoștința opiniei publice că în activitatea I.N.M.L. „Mina Minovici” București s-a produs în data de 07.01.2021 o eroare de identificare a unei persoane decedate în timpul procedurii de predare către familie a corpului defunctului.

Eroarea s-a evidențiat în data de 20.01.2021 și a fost înaintată de îndată o plângere penală pentru demararea unor cercetări pe baza art.298 Cod Penal.

I.N.M.L. „Mina Minovici” București, în a cărui activitate o astfel de disfuncție nu s-a mai produs, cere scuze public familiilor celor decedați pentru problema creată și va întreprinde toate demersuri administrative și procedurale pentru prevenirea pe viitor a unei astfel de situații”, transmite Institutul Național de Medicină Legală într-un comunicat de presă.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult