Invitație la conferința „Rostul generației noastre”

0

Nemțenii sunt invitați la o conferință marca Editura ROST: ”Rostul generației noastre”, susținută de scriitorii Sorin Lavric și Claudiu Târziu.

Un grup de persoane, apropiate ca vârstă, se constituie într-o generație numai dacă este animat de aceleași valori și principii și este legat de același ideal. Și face istorie, nu este consumat de istorie.

Din acest punct de vedere, mai putem vorbi astăzi de o generație românească? Avem nevoie de ea? De ce? Și dacă da, cum se poate închega? Iată cîteva întrebări la care vor încerca să răspundă vorbitorii, în marginea a două cărți apărute recent de Editura ROST: ”Rostul generației noastre. O perspectivă conservatoare asupra României postcomuniste”, de Claudiu Târziu, și ”Șocul referendumului”, de Cristian Curte.

Două volume care analizează trecutul nostru foarte recent, cu instrumente culturale, și care schițează liniile de forță ale unei atitudini civice. Două cărți în care veți găsi nume cunoscute ale vieții noastre publice, fapte îndrăznețe sau scandaloase, idei vechi dar bune și învățăminte care nu pot fi ignorate.”, transmit organizatorii .

Evenimentul va fi completat cu un moment artistic al Grupului de copii din Asociația Răzeșii Nemțeni și se va încheia cu o sesiune de autografe oferite de Claudiu Târziu.

Evenimentul va avea loc sâmbătă 15 februarie, ora 17.00, la Muzeul de Artă din Piatra-Neamț.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult