Invitație la hramul bisericii Seminarului de la Neamț

0

În curând, Biserica „Sfântul Ioan Iacob de la Neamţ- Hozevitul” din curtea Seminarului Teologic Liceal Ortodox de la Mănăstirea Neamţ își cinstește ocrotitorul.

La evenimentul religios va fi prezent și ÎPS Teofan- Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Cu frățească dragoste, adresăm invitație credincioșilor și pelerinilor de a participa la hramul Bisericii Sfântul Ioan Iacob de la Neamț- Hozevitul din cadrul Seminarului Teologic Liceal Ortodox >Veniamin Costachi< de la Mănăstirea Neamț, în ziua de 5 august”, transmite pr. Viorel Laiu, directorul seminarului.

Sfintele slujbe se vor desfășura după următorul program:

  • duminică, 4 august (ajunul sărbătorii), începând cu orele 18.00- Privegherea
  • luni, 5 august, începând cu orele 6.00- Aghiasma mica, Sf. Maslu, Acatistul Sfântului Ioan Iacob de la Neamț- Hozevitul și Sfânta Liturghie, oficiată de ÎPS Teofan, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Aproape de marea lavră a Mănăstirii Neamț, într-o instituție de tradiție duhovnicească și culturală, Biserica din curtea Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Veniamin Costachi” este un așezământ de cult relativ nou. Demersurile pentru ridicarea Bisericii „Sf. Ioan Iacob de la Neamţ” au început în anul 1993.  La 5 august 1994, PF Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, oficia slujba de sfințire a locului pentru viitoare biserică, în prezența a numeroși pelerini creștini.

Andreea Trăsnea

Sursa: ZiarTarguNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult