Iohannis a promulgat legea care scade numărul de ore în școală și liceu

0

Președintele Klaus Iohannis a semnat astăzi, 18 noiembrie, decretul de promulgare a Legii care scade numărul de ore de școală și liceu.

Administrația prezidențială anunță, printr-un comunicat de presă, că “Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 18 noiembrie 2019, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/2011 (PL-x 316/16.05.2018)“.

Elevii din învățământul primar vor face, în medie, 20 de ore/săptămână, elevii de gimnaziu – 25 de ore săptămânal.

Propunerea legislativă care ca obiect modificarea alin.1 al art.66 din Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, în vederea reglementărilor numărului de ore la clasă, în funcție de vârstă. Astfel, vor fi prevăzute în medie 20 de ore săptămână la învățământul primar, în medie 25 de ore pe săptămână gimnazial și în medie 30 de medie pe săptămână la învățământul liceal.

Măsura propusă vine să completeze modernizarea programei prin regândirea bugetului de timp alocat învățării, din perspectiva implicațiilor pe care le au planurile cadru de învățământ și conținutul curricular al programelor școlare, dar și practicile didactice asupra timpului personal al elevilor .”, se menționează în expunerea de motive.

Potrivit edupedu.ro, legea modifică Legea educației și arată că numărul de ore alocat disciplinelor din planurile-cadru de învăţământ este: :

  • în medie 20 de ore pe săptămână la învăţământul primar (4 ore/zi),
  • în medie 25 de ore pe săptămână la învăţământul gimnazial (5 ore/zi)
  • în medie 30 de ore pe săptămână la învăţământul liceal (6 ore/zi).

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult