Ionela Lungu, cetățean de onoare al orașului Târgu Neamț

0

IONELA LUNGU (meșter popular) a fost numită Cetățean de onoare al orașului Târgu Neamț.

primarul Daniel Harpa și Ionela Lungu

Distincția i-a fost acordată de primarul Daniel Harpa în cadrul celei de-a XXIX-a ediții a Zilelor Orașului Târgu Neamț, în semn de apreciere și recunoștință pentru contribuția adusă la promovarea orașului Târgu-Neamț și a operei scriitorului Ion Creangă, atât în țară cât și în străinătate.

Ionela Lungu s-a născut în Tulcea la data de 07.01.1969 și este absolventă a Universității Tehnice ”Gh.Asachi” Iași, Facultatea Tehnologia Construcțiilor de Mașini(1996). A absolvit cursuri postuniversitare de profesionalizare didactică la Universitatea Al.I. Cuza Iași în anul 1999 – TEHNOLOGII NECONVENȚIONALE. În perioada 2008-2016 a participat la stagii de formare continuă, a obținut certificate de absolvire pentru ocupația de formator (2008) și mentor (2010). În perioada 1998-2014 a fost profesor de discipline tehnice la Școala de arte și meserii Vânători-Neamț, la Clubul Copiilor, iar în perioada 2016-2017 s-a ocupat cu o clasă externă de arta modelării lutului în atelierul propriu din Humulești.

În prezent este profesor coordonator la Scoala Populară de Artă Piatra Neamt din cadrul Centrului pentru Cultură și Arte ,,Carmen Saeculare”, având o clasă externă de artă populară si predă arta modelajului lutului la școli din Târgu Neamt. Este atestată ca meșter popular din anul 1999, printr-un Certificat de Notorietate eliberat de Primăria orașului Târgu Neamt.

foto by Lucian Iancu

Meșterul popular Ionela Lungu modelează din lut figurine ce întruchipează lumea lui Ion Creangă în personaje. A fost Co-organizator la Tabara de Fotografie pentru Bloggeri nr 17 care s-a numit ,,Humans of Humulesti”, avand ca scop descoperirea frumuseților zonei Târgu Neamt.

Și, nu înn ultimul rând, pe Ionela Lungu o cunoaște toată lumea de pe facebook, unde periodic dezvăluie internauților fețe nevăzute din Humulești și întregul ținut de pe Valea Ozanei.

Felicitări!

sursa foto: facebook Ionela Lungu

Sursa: ZiarTarguNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult