http://www.pornleader.net
http://xvideos4.pro
argenta caliente.https://porndrop.best

ITM Neamț: Amenzi în valoare de 74.500 de lei în luna iulie

0

În luna iulie activitatea Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamţ a avut ca obiectiv principal realizarea acţiunilor din „Programul de acţiuni al Inspecţiei Muncii pe anul 2019”, a obiectivelor stabilite potrivit Legii nr.108/1999, republicată, Legii nr.319/2006, modificată şi completată şi Legii nr.53/2003, modificată şi completată.

Au fost efectuate un număr de 256 controale, ocazie cu care s-au constatat 244 deficienţe în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă şi s-au dispus tot atâtea măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate, aplicându-se 124  sancţiuni contravenţionale, din care 8 amenzi în cuantum de 74.500 lei si 116 avertismente contravenţionale.

În luna iulie, 10 inspectori de muncă din cadrul compartimentului SSM (Domeniul Sănătății și Securității în Muncă) au realizat 125 vizite de control şi evaluare la unităţi economice şi au aplicat în total 109 sancţiuni contravenţionale, din care 3 amenzi în cuantum de 11.500 lei şi 106 avertismente contravenţionale .

În luna iulie, la Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamţ au fost comunicate 19 evenimente de muncă (cădere de la acelaşi nivel/de la mică înălţime, utilizarea necorespunzătoare a echipamentelor de muncă, intoxicaţie colectiva, accident de traseu şi circulaţie), toate aflate în curs de cercetare.

Tot în luna iulie, 7 inspectori de muncă din cadrul compartimentului RM (Domeniul Relațiilor de Muncă) au controlat 131 de agenţi economici şi au aplicat în total 15 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 63.000 lei,pentru încălcări ale Legii nr. 53/2003 – Codul muncii, modificată şi completată şi ale H.G. nr. 905/2017 privind registrul general de evidenţă a salariaţilor.

De asemenea, la 3 angajatori, au fost depistate 3 cazuri de muncă nedeclarată,  pentru cele 3 persoane, angajatorii nu au încheiat forme legale de angajare. Au fost dispuse 3 măsuri şi s-au  aplicat 3 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 60.000 lei.

Cu
prilejul controalelor întreprinse în cursul lunii iulie 2019, pentru
nerespectarea prevederilor H.G. nr. 905/2017 privind registrul general de evidenţă a
salariaţilor
au fost sancţionaţi 3 angajatori cu avertismente
contravenţionale şi au fost dispuse 43 de măsuri, în sensul respectării
dispoziţiilor legale referitoare la înregistrarea elementelor prevăzute la art.
3, alin. 2, lit. a – i din H.G nr. 905/2017 privind registrul general de
evidenţă a salariaţilor, cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii,
completării dosarului personal al fiecărui salariat cu cel puţin actele
necesare angajării şi a respectării prevederilor legale referitoare la
obligaţia de a elibera salariatului sau unui fost salariat, la cerere, în
termenul legal de maxim 15 zile, o adeverinţă care să ateste activitatea
desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă şi în
specialitate, conform dispoziţiilor art.7, alin. 6 din actul normativ mai sus
mentionat.

În perioada de referinţă angajatorii au încheiat şi înregistrat la instituţia noastră un număr de 14 contracte colective de muncă şi 2 acte adiţionale la acestea.

  • Informații furnizate de ITM Neamț, inspector şef Ioan Popescu

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

pussy hunter kiss jav pasivo se toma mi leche en telo de lince.porn videos amateur cumswaps with ho.

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult