Jandarmii montani, alături de iubitorii sporturilor de iarnă/Recomandări pentru turiști

0

Jandarmii nemțeni sunt prezenți în zona pârtiei de schi din Durău animată și în acest weekend de iubitorii sporturilor de iarnă, dar şi în stațiune și pe traseele turistice din zona de responsabilitate a posturilor de jandarmi montane.

Jandarmii montani vor acționa pentru îndrumarea, informarea şi acordarea de asistenţă turiştilor şi persoanelor aflate în dificultate în zona montană, prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere normelor de convieţuire socială.

Recomandăm turiștilor să fie echipaţi adecvat practicării sporturilor de iarnă sau drumețiilor pe munte, să aleagă traseele montane sau pârtiile de schi în funcție de pregătirea fizică, tehnică și psihică iar în cazul apariţiei unei situaţii în care poate fi pusă în pericol siguranța lor să solicite sprijinul jandarmilor sau să apeleze numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.”, transmite Jandarmeria Neamț.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult