Jandarmii montani din Bicaz, în „misiune” online

0

Necesitatea respectării distanțării sociale a făcut ca „Săptămâna altfel” chiar să se desfășoare altfel pentru 26 de elevi de clasa a IX-a ai Colegiului Național „Dimitrie Cantemir” din Onești care s-au bucurat să-i „întâlnească” online pe jandarmii montani.
Prin intermediul tehnologiei, elevii au aflat care sunt atribuțiile ce revin jandarmilor montani, dotarea specifică și zonele de responsabilitate, importanța echipamentului adecvat în drumețiile montane în funcție de anotimp, regulile de comportare pe traseele turistice, ce pot face pentru protejarea mediului, cum să procedeze în cazul în care se rătăcesc pe munte și mai ales care sunt ingredientele principale pentru o drumeție pe munte reușită.
„Chiar dacă situația actuală nu a permis desfășurarea activităților pe cărări de munte ca în anii anteriori, ne bucurăm că am putut fi și de această dată parteneri de încredere în cadrul Poiectului educațional de mediu „Prietenii Ceahlăului” inițiat de Colegiului Național „Dimitrie Cantemir” din Onești.”, a transmis Jandarmeria Neamț.

sursa: Jandarmeria Neamt

Sursa: ZiarBicaz.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult