Joc și voie bună la Zilele comunei Grumăzești, Neamț [FOTO]

0

Weekendul trecut, la Grumăzești a avut loc cea de-a doua ediție a Zilelor comunei. Autoritățile locale s-au pregătit așa cum se cuvine pentru acest eveniment, iar copiii, tinerii, adulții și bătrânii s-au reunit la Baza sportivă din localitate pentru a sărbători împreună.

De apreciat este faptul că tinerele talente locale au avut
parte de susținerea organizatorilor, scena special amenajată fiind la
dispoziția lor pentru a demonstra cât de talentați sunt.

Și fiindcă suntem pe meleaguri binecuvântate de Dumnezeu, în
cadrul evenimentului a fost oficiată și o slujbă de Te-Deum.

Trebuie să îi mulțumim în primul rând lui Dumnezeu, că a fost întotdeauna cu fața spre noi, spre comuna noastră, inclusiv ieri și astăzi (17- 18 august n.r.), cu această vreme minunată.

Mă bucur să văd că au venit foarte mulţi copii talentaţi şi i-am promovat în cadrul acestui eveniment. Au făcut spectacol, sincer vă spun, chiar de calitate. Iar îmbinarea cu celelalte formaţii recunoscute la nivel national a determinat oamenii să guste din aceste zile aniversare”, ne-a mărturisit Constantin Matasă, primarul comunei Grumăzești.

Și dacă tot am adus vorba despre artiști renumiți, nu putem omite faptul că anul  acesta au venit să sărbătorească alături de oamenii locului nume sonore ale muzicii românești. 

Proconsul, Anna Lesko, Gheorghe Gheorghiu, Mioara Velicu sau Ciro de Luca sunt artiștii care au urcat pe scenă pe parcursul celor două zile, pentru a cânta și încânta publicul din Grumăzești.

Sărbătorii Grumăzeștiului i s-au alăturat și oficialitățile
județene, dar și cele din comunele învecinate. Duminică, 18 august, au onorat
invitația primarului Matasă și a Consiliului Local Emilia Arcan- senator de
Neamț, deputatul Dănuț Andrușcă, Laurențiu Dulamă- vicepreședintele Consiliului
Județean (CJ) Neamț, Nicolae Pușcașu- consilier județean, primarii de Petricani,
Agapia, Păstrăveni, Brusturi, dar și Anechitoae Constantin- cetățean de onoare
sau Daniel Chirilă- director AJOFM Neamț. Cu toții au transmis urări de bine la
ceas aniversar și au ascultat cu admirație cuvântul primarului Constantin Matasă:

Mulțumim din suflet Guvernului României, condus de premierul Dăncilă, care a avut și are grijă de satul românesc, inclusiv de Grumăzești, pentru că în comuna noastră toate drumurile ne sunt asfaltate (…). Mulțumesc domnului președinte al CJ Neamț, Ionel Arsene, pentru tot ce face pentru întregul județ. A făcut mai mult decât toți președinții (…) Dragii mei, ar trebui la această zi aniversară să fac un bilanț la ceea ce am realizat în comuna Grumăzești, însă cred că ne-ar lua o pătrime din timpul alocat. Mă voi rezuma, așadar la doar câteva lucrări.

Acum câteva zile, am făcut recepția la terminarea lucrărilor a 15 km de drum modernizat, asfaltat. Urmează să eliberez peste câteva zile autorizația de construire a Centrului Cultural, o casă de cultură modernă, care va avea 220 de locuri- cred eu că o va întrece pe cea de la Târgu Neamț. Am eliberat certificatul de urbanism pentru gazul metan care sperăm să fie o realitate și nu mai este mult până departe. Am făcut studiul de fezabilitate pentru 26 km de drum modernizat în câmp și am realizat și planul de urbanism general, unde am introdus aceste drumuri de interes agricol în intravilanul comunei Grumăzești, să poată lumea construi casă și, sigur, le creem condiții, le ducem iluminatul public, cât și alimentarea cu apă și canalizare.  Școlile sunt toate igienizate și au lemne pentru foc- sunt gata pentru începerea anului școlar.Avem un sediu de primărie care poate concura cu altele din Occident. Vă mulțumesc dumneavoastră, tuturor, că ne-ați susținut, ne-ați fost alături. Vă mulțumesc pentru tot! „.

Petrecerea în aer liber s-a derulat cu surprize plăcute
pentru cetățeni, cu muzică, joc și voie bună, cu mâncăruri alese și cu locuri
umbroase pregătite de organizatori pentru cei care n-ar fi putut rezista în
soare.

Ușor- ușor, cele două zile de sărbătoare s-au scurs, iar
focurile de artificii au tras „cortina“ asupra celei de-a doua editii a Zilelor
comunei Grumăzești.

De remarcat este și faptul că evenimentul a fost organizat de Primăria și Consiliul Local fără niciun sprijin financiar de la județ sau din alte surse, așa cum se întâmplă în majoritatea cazurilor.

La finalul sărbătorii, primarul Constantin Matasă a transmis
tuturor locuitorilor comunei Grumăzești următorul mesaj:

Să fiți sănătoşi și puternici, să aveți sufletele calde aşa cum este anotimpul vara! Să fiți bogaţi ca toamna,  frumoşi ca iarna îmbrăcată de zăpadă şi aşteptaţi de toată lumea, ca anotimpul primăvara! La mulți ani, cu prilejul Zilelor comunei Grumăzești!„.

Sursa: ZiarTarguNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult