La SJU Piatra-Neamț „drac”-ul și-a luat furca-n spinare și a șters-o. Brusc, cadrele medicale nu se mai simt „vulnerabile”

0

Acum mai bine de un an publicația noastră a început să abordeze o serie de articole pe tema instalării sistemului de pontaj electronic la SJU Piatra-Neamț, sistem care a stârnit o revoltă crâncenă în rândul cadrelor medicale.

Angajații spitalului au invocat tot soiul de motive doar pentru a bloca implementarea acestui sistem, aducând tot felul de argumente: de la cele cu o conotație religioasă (card citit de la coadă la cap egal DRAC) până la cele menite să sensibilizeze, motivând cu patos într-un memoriu trimis managerului faptul că acest lucru ar pune presiune și ar crea o stare de „tensiune și vulnerabilitate”.

Ca o paranteză, deși fiecare are dreptul la propriile convingeri religioase, nu putem să nu sesizăm marea ipocrizie din spatele acestui argument având în vedere că în spital se lucrează zi de zi cu cardurile pacienților, sau că angajații (dacă nu toți, măcar unii), își primesc remunerațiile tot pe card (probabil pentru acesta din urmă s-a făcut vreo slujba specială de sfințire, o moliftă, o dezlegare la „salariu”).

Iată că acum miracolul s-a produs: odată cu pandemia de coronavirus, dracul și-a luat furca-n spinare și dus a fost. Cu alte cuvinte, în mod subit, nimeni nu mai pare a fi deranjat nici de datele biometrice, nici de sistemul de pontaj electronic, ba, dimpotrivă, cardurile de acces flutură la purtător exact cum fluturau cheile noastre la gât, pe vremea când eram copii.

Mult zgomot pentru nimic.

Citește și:

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult