Lacul Izvorul Muntelui … „Stau cu teama că gunoaiele l-ar putea sluți din nou!”

0

Retragerea iernii se lasă, de multe ori, cu teama că imaculatul zăpezii e înlocuit de mânjirea umană! Știm cu toții cum mizeria acoperită câteva luni de stratul de zăpadă iese la iveală peste tot… Și mai începe și campania de curățenie de primăvară, când mulți scot gunoiul din curte și îl abandonează pe cursul apelor, prin șanțuri, pășuni, păduri! Of, grea problemă! Tare aș vrea să ne civilizăm și noi! Să respectăm mediul și natura, pentru sănătatea noastră și a generațiilor viitoare!
Anul trecut am dus o muncă asiduă – fizică și organizatorică – pentru igienizarea Lacului Izvorul Muntelui.
După campanii de mobilizare și eforturi îndelungi, am văzut luciul apei în toată splendoarea lui!
Ieri am mers să văd cum se prezintă lacul, înainte de instalarea definitivă a primăverii! Stau cu teama că gunoaiele l-ar putea sluți din nou!
Sper totuși ca simțul civic să triumfe și gunoaiele de prin curțile oamenilor din amonte de lac, din satele de pe malurile Bistriței, din Neamț și Suceava, să fie depozitate în spații special amenajate, pentru a nu munci din nou, să menținem lacul curat pentru bucuria ochilor turiștilor și a celor care trec prin preajma lui!

Asaftei Ion

Sursa: ZiarBicaz.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult