Mai multe trasee de pe Ceahlău, închise traficului turistic. Salvamontiștii informează:

0

ATENTIE !!! In aceasta perioada echipe ale Salvamont Neamt deruleaza in conformitate cu prevederile HGR 77/2003 -sectiunea trasee turistice, lucrari ample de degajare a zecilor de arbori de dimensiuni considerabile care sunt prabusiti pe trasee . Lucrarile de degajare a potecii au in primul rand scopul de a asigura o evacuare terestra a accidentelor montane si bineinteles de a facilita accesul turistic in siguranta. In aceste conditii traseele Durau -Duruitoarea Cab. Dochia si mai ales Izvorul Muntelui -Poiana Maicilor – Ocolasul Mic- Cabana Dochia( cel mai afectat traseu ) sunt inchise traficului turistic .

Dupa cum ati fost informati pe canalele media , Cabana Dochia este inchisa in vederea prevenirii infestarii cu virusul COVID 19 si de aceea ,chiar daca sfatul nostru este sa stati in casa , pentru a preveni situatii neplacute sau chiar declansarea unor actuini de salvare/evacuare va sfatuim sa plecati devreme in excursiile planificate , sa aveti la dvs. alimente si apa , sa abordati numai rutele dus- intors proportionale cu conditia dvs fizica , sa aveti lanterne altele decat cele de la telefoanele mobile , sa studiati prognoza meteo si sa va echipati corespunzator . Chiar daca la inceputul acestui sfarsit de saptamana vremea va fi frumoasa , sambata intreaga zona montana a Jdetului Neamt va fi expusa unui front atmosferic cu precipitatii sub forma de ninsoare si temperaturi negative care vor continua intreaga saptamana viitoare. Zapada va cadea cantitativ si iarna va pune din nou stapanire pe munti. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bazele Salvamont din Dochia si Durau vor lucra in regim normal de permanenta 24/24.

Va multumim pentru atentia acordata.

sursa: Salvamont Neamt, facebook

Sursa: ZiarBicaz.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult