Mâncarea bolnavilor din spital, folosită ca motiv de manipulare electorală

0

Mâncarea care se dă bolnavilor din spitalul din Piatra-Neamț (și în mai toate spitalele din România) este insuficientă și de multe ori nu tocmai comestibilă. De nenumărate ori am criticat acest lucru și e în continuare de criticat pentru că e o mare porcărie ceea se întâmplă cu această normă de hrană din spitale, normă stabilită la nivel național.

Profitând de această nevoie a pacienților și mai ales de faptul că cei care ar trebui să explice oamenilor care e adevărul nu o fac și acceptă să li se pună în cârcă toate mizeriile, unii „lătrăi” din presa și politica locală scot în evidență aspectul mâncării și, mai recent, modul în care sunt primiți pacienții dând vina pe conducerea consiliului județean în scopul manipulării electorale.

Repetăm pentru a fi foarte clar: aceste aspecte criticate de toată lumea sunt reale 100% dar nu sunt din vina conducerii unui consiliu județean sau a unei singure persoane. Mai departe, pentru a înțelege toată lumea despre ce este vorba, vă vom da exemple de cum sunt hrăniți și primiți pacienții la Sibiu, în fieful anti PSD și pro PNL din România.

Oare pentru bătaia de joc față de pacienții din Sibiu o fi vinovat tot PSD-ul sau Ionel Arsene? Desigur că NU!

Bineînțeles că există exemple de bune practici în România unde pacienții sunt bine hrăniți și omenește tratați. Desigur că autoritățile locale pot face multe lucruri în acest sens însă ceea ce vedem noi este efectul. Cauza este alta. Norma de hrană zilnică, triajul pacienților, resursele alocate pentru fiecare bolnav sunt chestiuni care se stabilesc la nivel național de către guvernare. Până ce nu va veni un guvern responsabil care să stabilească condiții umane pentru pacienții din spitale, aceste aspecte nu se vor schimba iar situația actuală va rămâne generalizată la nivel național.

Este corect să se pună presiune pe autoritățile locale pentru a schimba ceva. Este corect să fie criticate aceste lucruri. Este corect să fie criticat chiar și președintele consiliului județean.

Nu este corect însă atunci când, pentru a manipula electoral, dai vina pentru acest fenomen pe un singur om sau pe un singur partid. Toți au fost pe rând la guvernare și niciunul nu a rezolvat aceste probleme. Toți au administrat pe rând județul iar problemele au rămas aceleași. Nu în ultimul rând, situația este la fel chiar și la Sibiu, locul de unde iau lumină liberalii, locul de unde este președintele României.

Iosub Robert

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult