Mărturia unui pacient la Spitalul din Roman: 16 ore de așteptat la UPU

0

Pacienta Roxana M. a prezentat astăzi pe pagina sa de socializare „Adevărul trăit personal la Spitalul Municipal Roman 2021”. Postarea poate fi citită integral aici. Precizăm că am primit acordul de mediatizare, fiind vorba de un caz medical confidențial, motiv pentru care solicităm, oficial, și poziția spitalului din Roman cu privire la cele prezentate mai jos. De altfel, cazul nu este singular.

Citește și: Pacienți care zac cu orele în frig, până când sunt băgați în seamă

Pacienta în cauză s-a prezentat la spitalul din Piatra-Neamț cu dureri la coloană. După o evaluare a stării sale medicale, aceasta a fost transferată la spitalul din Roman. Aceasta declară că a stat 16 ore în așteptare la UPU Roman în disconfort, deși, conform precizărilor pacientei, nu au existat cazuri deosebite în acea perioadă. Se pare că și ceilalți pacienți în așteptare au „beneficiat” de un tratament similar.

Declarația integrală mai jos:

Spitalul Roman nu este spital Covid, hotărând niște “inteligenți “ ca Spitalul Județean să stea gol/parțial gol cu pacienți Covid, iar Spitalul Roman sa preia atribuțiile Spitalului Piatra Neamț, inclusiv urgente de pe raza jud. Neamț. ( dacă ne gândim, Casa de Asigurari decontează serviciile oferite unității medicale prestatoare… E ușor de înțeles care este marea luptă pentru a avea Spitalul Județean spital Covid și Romanul lider la pacienții din Neamț.)

Acum vreau sa trec direct la subiect .

Ieri … un cetățean ce se prezintă la Spitalul Județean Neamț unde găsește pe ușile de acces ( fosta intrare pe scări la Spitalul Nou) un nr. de telefon și ușile închise… era normal, securitatea privind accesul intr-un spital Covid.

Am sunat la nr găsit pe ușă, imediat răspunde o doamna, mă direcționează spre intrarea celor de la UPU P. Neamț și totul minunat … Am ajuns, un medic imediat după chestionarul Covid a început activitatea in ceea ce mă privește, explicând și necesitatea transferului meu cu o ambulantă la Spitalul Roman… o perfuzie cu ibuprofen, control general și pana la a fi efectiv real in ambulantă spre Roman… maxim 35 de min.

In ambulantă, deși frigul a pus stăpânire … am beneficiat de toată atenția cadrelor medicale, cât și de o pătura … minunată pătură!!! Le mulțumesc atât pentru grija și atenție cât și pentru încurajare.

Și uite așa am ajuns la Roman in secția UPU înainte de ora 21.00 ‼….
Am ajuns, am rămas conform protocolului pe o targa rigidă în sala de așteptare UPU Roman unde a început “așteptarea “ …

Nu am starea necesară sa detaliez nesimțiri, abuzuri și abateri grave de la fisa postului, lucruri ce se întâmpla in acel spital in cadrul unității de primiri urgente UPU Roman … de asta o sa spun pe scurt …

-Am ajuns pe data de 16.01.2021 ora 21.00 și am plecat pe data de 17.01.2021 ora 13.00 … adică 16 ore de stat la UPU Roman.
– Am stat 16 ore la UPU, 4 ore pe o targa și restul pe scaun metalic… și ups, am ajuns acolo cu dureri de coloana vertebrală…
– Am făcut analize medicale , CT cap și abdomen, ecografie și rază la coloana… nu spun acum de ce … dar voi solicita analizele, in special CD CT și voi solicita interpretarea lui la un specialist… cu siguranța voi avea mari, mari surprize…

Toate aceste investigații au durat o ora… am primit și o perfuzie in jur de ora 22.30 și asta a fost tot.… restul timpului am stat ca un boschetar pe un scaun pana la ora 13.00… ( legislația specifica un protocol privind timpul de așteptare a unui pacient intr-o unitate de urgentă, iar acesta este de maxim 240 min, urmând ca pacientul sa fie transferat pentru internare pe o secție in cadrul spitalului sau trimis acasă).

Dacă nu ar sta la bârfe și la trecut timpul, sectiile UPU ar fi in flux normal de pacienți .. iar un flux normal de pacienți ar deranja … nu mai au scuze ca sunt foarte aglomerați.
– Am plecat și am ajuns cu branula acasă ( lucru ce este interzis )
-Am plecat pe vorbe … adică fără o hârtie sau vreun document ca am trecut pe acolo și am beneficiat de ceva …Am solicitat copie la tot dosarul medical și Dna doctor mi-a spus sa revin mâine sa fac cerere pentru asta.
-Timp de 16 ore am băut doar apa …. acolo nu poți nici comanda mâncare și nici nu primesti mâncare…
-Colegii de suferința … nu cred ca a stat cineva mai puțin de 10 ore, dar recordul încă nu-l știu … acolo fiind pacienți care in 16 ore state de mine nu au primit decât un pat … era o pacienta cu tulburări mintale ( nu grave ) care deși mai plângea de durere … primea doar încurajări de gen … “Nu mai juca teatru și taci “, ajutor a primit doar pentru traseul pat /wc din partea infirmierelor
-Am văzut infirmierele și brancardieri ce făceau treaba asistentelor medicale (dus pacienți la analize, scos perfuzii și încurajat pacienții la răbdare)
-Dr. și asistentele la ele in birou … “atacând “ holul doar pentru a explica ce cafea minunata au
– Nu au fost urgente majore ( accidente rutiere grave, atac cerebral, stop cardiac sau alte probleme ce conform protocolului sunt pacienți triaj ROȘU
-Jumătate din colegii de așteptare au beneficiat de ghips, o mâna, un picior … nici o fractura externa și din 12 pacienți din totalul de 21 numărați personal… doar 2 au fost internați … dar toți au stat minim 12 ore sa aștepte ghipsul!
-Nicio testare rapida la Covid … deci toți ce am stat atâta timp acolo am avut protecție “maxima “ privind măsurile Covid
-Am avut in geanta doar 3 măști de unica folosință pentru a mă proteja … am schimbat masca la câteva ore, iar spre final văzând ca nu mai am alta întreb dacă pot primi o masca … răspunsul îl ghiciți …( aveți masca ) … Nu cred ca restul pacienților ce au stat atâtea ore au schimbat o masca folosită peste 10 ore intr-un spațiu închis ( nici un geam deschis ) , aparatele pentru dezinfectare aer ce erau pe perete (închise majoritatea timpului ) și peste 10 persoane intr-un perimetru cu suprafața de camera pentru 4 paturi.

Deci … ori cadrele medicale doctori , asistente ar trebui sa plece acasă cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor … ori totul e o manevra prin care Spitalul Roman e plin de pacienți cu ajutorul cărora conturile spitalului sunt umplute cu bani de la Casa de Asigurari de Sănătate … nu mai dezvolt afacerea de medicamente fictiv folosite pentru pacienți , consumabile , etc .

– Mai am o groaza de spus privind experiența a 16 ore ca pacient la UPU Spital Roman. Maine revin prin a scrie și alte probleme .
PS: După poze, la UPU Roman e foarte aglomerat dar nu se știe ca oamenii stau minim 10 ore și așteaptă ‼

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult