Ministrul Românilor de pretutindeni, în vizită la copiii din Tabăra ARC [Oglinzi, Neamț]

0

Joi, 25 iulie, cei peste 140 de copii și tineri români și de etnie română din cadrul taberei ARC de la Oglinzi, județul Neamț, au primit vizita ministrului românilor de pretutindeni, Natalia Elena Intotero.

Ministrul și-a petrecut ziua alături de participanții la tabără, în atelierele de geografie, sport, limba româna, muzica și creație. A intrat în dialog cu cei mici, dar și cu însoțitorii și cu voluntarii dedicați care fac posibilă reușita programului de tabere ARC.

Fie că provin din R. Moldova, Ucraina sau Grecia, copiii și tinerii i-au spus ministrului ce înseamnă România pentru ei și au vorbit despre importanța de a fi român și de a arăta aceasta oriunde în lume.

La finalul vizitei, copiii au pregătit un scurt moment artistic care a inclus recitare de poezii românești, dar și cântece și dansuri populare românești.

La eveniment au mai participat Daniela Soroceanu- prefectul județului Neamt, Preasfințitul Părinte Veniamin- Episcop al Basarabiei de Sud, Valentin Popa- rectorul Universității „Bucovina” din Suceava și reprezentanți ai Direcției Județene pentru Sport și Tineret Neamț.

Sursa: ZiarTarguNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult