Misiune de asanare muniție neexplodată în localitatea Taşca

0

Vineri, 01.03.2019, la ora 17:36, Dispeceratul integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre faptul că în localitatea Taşca a fost descoperită muniție neexplodată. La locul intervenției s-a deplasat echipa pirotehnică cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice, care au ridicat o lovitură de aruncător cal. 82 mm provenită din Al Doilea Război Mondial, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii. Muniția a fost descoperită de un bărbat, în vârstă de 37 de ani, angajat al unui operator economic, în timp ce efectua lucrări de completare cu pământ de umplutură la fundaţia unui bloc de locuinţe ANL. Pământul de umplutură a fost adus în anul 2018 dintr-o localitate învecinată.
Echipa pirotehnică a verificat zona cu detectorul de metale pe o suprafaţă de 100 metri pătrați şi nu a mai descoperit alte elemente de muniţie.


Sursa: ZiarBicaz.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult