Mobilizare exemplară în sprijinul unei familii cu 2 copii care locuia în condiții inumane

0

O familie cu doi copii, două fetițe superbe, de șase luni și șase ani, locuia într-o casă părăsită, fără căldură, curent electric, fără ușă, cu geamuri sparte.

Voluntarii Asociației Născută Înger din Piatra-Neamț, fiind toată ziua pe teren, au fost sesizați de o doamnă cu privire la acest caz și că au nevoie de lapte și alimente.

Asa i-am cunoscut, ducându-ne cu cele de trebuință, însă am rămas uimiți și plini de durere cum pot sta acești micuți în condițiile acestea.

Fără să ezit, am sunat-o pe doamna director Berea Ana de la DAS Piatra-Neamț, un om deosebit care poate fi sunat la orice oră, în caz de forță majoră. I-am explicat situația și mi-a spus să-i duc imediat în Centrul Social Împreună.

Așa că i-am luat împreună cu voluntarii Asociației Născuă Înger și i-am dus în acest centru.

Maya

Doamna Geanina Cloșcă, Ana și tot personalul i-au întâmpinat cu multă căldură și dăruire. Nu am mai văzut de mult așa bucurie cum am văzut azi la această familie, văzând condițiile în care vor locui.

Imediat li s-a montat pat, le-am oferit cele necesare, în curand le vom aduce frigider, mașină de spălat. Autoritatile pietrene, fie vorba de evidența populației, DAS, poliția locală, imediat răspund prezent la aceste cazuri și nu numai.

Raysa

Împreună reușim să identificăm cât mai multe persoane aflate în dificultate și să le ajutăm să iasă din impas. Am un imens respect pentru aceste instituții, pentru oamenii care le conduc, pentru personalul care lucrează în ele, pentru că întotdeauna sunt cu adevărat în slujba cetățeanului, pentru că le pasă de fiecare suflet, murdar sau curat, știutor sau nu.

Azi sunt tare bucuroasă pentru că încă o misiune este îndeplinită cu succes. Mulțumesc doamnei director Ana Berea pentru omul care este, pentru faptul că este un exemplu pentru comunitatea nemțeană. Mulțumesc doamnei Geanina Cloșcă, Anei și tot personalului din Centrul Social Împreună pentru oamenii deosebiți care sunt și empatici la nevoile celor din jur. Mulțumesc tuturor de susținere, de faptul că vă pasă.”, a declarat Carmen Suciu de la Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț.

Asociația a precizat că în acest moment, pentru familie, este nevoie de un televizor, un dulap, haine pentru fetițele de 6 luni, respectiv 6 ani, Raysa si Maya, precum și de lapte praf Nan 2.

„Dacă ne-ar păsa de cei din jur, dacă am judeca mai puțin omul din jurul nostru, dacă ne-ar păsa mai mult de suflet decât de trup, dacă ne-am uni și să fim sprijin pentru cei din jur, nu ar mai exista foame, frig, nevoi, dureri și sinucideri.

Dar ne-am învățat doar să privim, să judecăm, să râdem și să dăm cu piciorul celui căzut și apoi ne urmăm drumul nestingheriți. Și în caz de ceva blestemăm pe Dumnezeu, că ne pedepsește. Dar nu primim ceea ce oferim, dragilor, Dumnezeu ne iubete infinit.

Împreună, voi și noi, am reușit să facem lumea din jurul nostru un loc mai bun.”, a conchis Carmen Suciu.

Dacă doriți să ajutați, luați legătura cu Carmen Suciu de la Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț la telefon 0770 405 849 sau pe Facebook aici. 

Pentru donații:

Asociația Născută Înger

  • CUI: 36063530
  • RO58BTRLRONCRT0345309301
  • BANCA Transilvania Piatra Neamț

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult