Mugur Cozmanciuc și Rareș Bogdan au uitat ce au zis. Acum traseiștii de la PSD ”merită a doua șansă”

0

Mugur Cozmanciuc, într-un interviu acordat publicației noastre în februarie 2020, nega acceptarea traseiștilor politici de la PSD și primirea lor în PNL în această perioadă, mai ales pe liste electorale, însă nu a exclus în totalitate o eventuală înțelegere cu orice fel de partid pe un anumit proiect sau în anumite contexte.

PNL se va bate prin vot uninominal pentru a câștiga primării, CJ Neamț cu oameni politici din PNL. Nu avem de ce să facem alianțe, jucăm doar la cartea câștigătoare. Putem discuta însă de înțelegeri transparente pe autostradă, pe dezvoltarea județului Neamț, dar nu pentru a negocia funcții politice., a spus Mugur Cozmanciuc. (vezi aici interviul complet)

Într-o conferintă de presă ce a avut loc joi, 10 septembrie, Mugur Cozmanciuc a ținut să ofere explicații legate de primarii de la alte partide cooptați în PNL în această campanie:

Primarul de la Bicaz-Chei este un om respectat și în fruntea comunității de foarte mult timp, dar în momentul în care a văzut că PSD-ul vrea să dea Cheile Bicazului, să le cedeze prin neprezentare în acel proces la Ploiești a avut de ales între a-și respecta jurământul, țara și onoarea sau a rămâne captiv acelei formațiuni care a vrut să vândă Cheile Bicazului județului Harghita, un abuz pe care ulterior instanța l-a îndreptat, unde domnul prefect George Lazăr a fost cel care a mers la fiecare termen. Până atunci, prefectul PSD, indiferent de nume, și CJ Neamț, condus de Ionel Arsene, nu a trimis niciodată întâmpinări la celelalte termene. Știți foarte bine acest lucru.

Mai sunt 3 colegi care au venit aici, unul este colegul de la Ștefan cel Mare, ieșit de pe listele UNPR care nu a mai avut continuare ca și partid, dar în momentul în care a văzut că comuna Ștefan cel Mare a atras fonduri de 6 ori mai mult decât CJ, a înțeles că nu are cum să se dezvolte acolo.Când a văzut obiective turistice din comună că nu primesc susținere de la CJ, a zis că e momentul să se ducă definitiv pe un alt drum.

Ceilalți 2 colegi, domnul Mărculeț – Timișești și domnul Rotaru – Alexandru cel Bun… vă spun o intimitate. E o latură a unor abuzuri care le-a fost dată să o vadă și au zis: „Noi nu mai suportăm.” și sondajele de opinie care au arătat în cele două comune că PSD-ul pierde. Puteau fi mult mai mulți, dar pentru că nu încurajăm acest principiu au fost niște semnale care trebuiau date tocmai pentru a se înțelege că abuzurile trebuie să înceteze.

Reporterul ziarpiatraneamt.ro a amintit și de cooptarea în PNL a fostului prefect PSD, Vasile Panaite, pe care Mugur Cozmanciuc a încercat să o justifice, însă replica lui Rareș Bogdan este memorabilă: „Merită a doua șansă. Dacă vorbim de a treia, a patra, atunci e o problemă.”.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult