Mutare spectaculoasă la Piatra-Neamț: Un om cheie din fotbalul românesc este noul președinte al CSM Ceahlăul

După terminarea contractului cu FC U Craiova 1948, cel care a ocupat funcția de președinte al clubului, Marcel Pușcaș, va fi noul președinte al CSM Ceahlăul. Informația a fost confirmată astăzi, 6 iulie, de clubul pietrean.

Contactat de presa națională, Marcel Pușcaș a declarat că mutarea sa la Piatra-Neamț este rezultatul discuțiilor convingătoare cu fințatorul clubului Ceahlăul, Anton Măzărianu, CEO COMES. Vestea bună dată de noul președinte al galben-negrilor este aceea că Anton Măzărianu a ales să rămână alături de Ceahlăul și să sprijine în continuare echipa, cu speranța că și alți parteneri se vor alătura acestui proiect frumos care în ultimul sezon a pus, practic, Piatra-Neamț pe harta microbiștilor și nu numai.

Finanțatorul echipei nemțene, Anton Măzărianu, a declarat pentru Liga 2 că Marcel Pușcaș va fi președinte cu puteri depline la Ceahlăul, urmând să se ocupe de tot clubul, inclusiv de sectorul de copii și juniori. Scopul acestei colaborări este ca în 1-2 ani Ceahlăul să ajungă în Superligă, într-o formulă nouă și cu o viziune pe măsură.

Ajuns la vârsta de 63 de ani, Marcel Pușcaș este unul dintre personajele cunoscute din fotbalul românesc. A fost jucător la FC Bihor Oradea, în orașul natal, apoi la Steaua București, Rapid București, CS Târgoviște și Steaua Mizil. La Steaua București a fost președinte între 1996 și 1998, iar în perioada 2018-2020 a ocupat aceeași funcție la FC U Craiova, după care, în cadrul aceluiași club patronat de Adrian Mititelu, a ocupat funcția de director din 2021 până în 30 iunie 2024. De asemenea, Marcel Pușcaș a fost de două ori candidat la funcția de președinte al Federației Române de Fotbal.

În primul rând, salut toți suporterii Ceahlăului. Am acceptat oferta venită de la Piatra-Neamț pentru că mi s-a vorbit despre un proiect care presupune formarea unei echipei competitive, care să practice un joc frumos, să atragă suporterii, să creeze emulație în oraș, după care să țintim și mai sus în viitorul apropiat.

Acum știu că obiectivul este menținerea în Liga 2, dar în condițiile formării unei echipe competitive. Menținerea este una, dar să o faci jucând frumos și bine este altceva. Dacă echipa va fi așa cum ne-o dorim, consider că obiectivul este realizabil și chiar putem să-l depășim.

Nu mă pronunț încă, fiindcă nu cunosc lotul de jucători, dar voi veni și îi voi vedea la pregătire. Știu că sunt foarte mulți jucători noi și nu am o imagine asupra situației de acolo. De săptămâna viitoare voi intra în pâine, cum se spune.

Discuțiile mele cu reprezentanții CSM Ceahlăul au început după despărțirea de FC U Craiova, adică de câteva zile. Nu a fost o decizie greu de luat pentru a veni la Piatra-Neamț. Eu cunosc în mare situația de la Piatra-Neamț, condițiile de pregătire de la Piatra-Neamț și știu că multe din cluburile de Liga 1 tânjesc după ceea ce este la Piatra-Neamț din acest punct de vedere. Sper să facem treabă bună împreună.

a declarat Marcel Pușcaș, noul președinte al CSM Ceahlăul Piatra Neamț:

Alte noutăți în cadrul clubului nostru vor fi prezentate ulterior.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate