Narcisa intră în grupa zero. Locuiește în garsoniera mistuită de un incendiu, în Dărmănești

0

Mulți dintre noi ar trebui să fim recunoscători că avem unde pune capul pe pernă și un acoperiș deasupra capului, că avem minimul necesar și un confort al casei. Din păcate, foarte rar ne gândim că am putea fi noi în locul altor persoane care trec prin adevărate drame și luăm tot ceea ce avem ca pe un bun garantat. Noi vă dorim să fiți sănătoși, să fiți ocoliți de tragedii și să ascultați povestea dureroasă a Narcisei. Dacă puteți, să o ajutați.

Narcisa plânge după hăinuțe, jucării, dar mai ales după desene animate. Săptămâna trecuta le-a ars garsoniera situată în Dărmănești, pe str. Nicolae Iorga. Au rămas fără nimic, Narcisa, mama și străbunica. (Vezi cazul aici – click)

Nu era de ajuns un necaz, nu era de ajuns că se zbăteau la limita subzistenței. Acum au rămas fără nimic. Au rămas fără agoniseala de-o viață, fără curent. În așa-zisa casa în care locuiesc în continuare bate vântul, nu au geamuri, nimic.

Narcisa ne implorat, plângând, dacă putem să o ajutăm să aibă un pat, să nu-i mai fie frig și să fie curat în casă.

Nu au nicio posibilitate de-a repara și renova garsoniera, trăiesc din alocație de stat, alocație complementară și ajutor social.

Narcisa are aproape șapte ani, intră în grupa zero, este o minune de fetiță, monoparentală, care nu înțelege prea bine ce se întâmplă, dar mânuțele sale mici le împreunează către cer și îl roagă pe bunul Dumnezeu să nu-i mai fie frig și foame, să aibă hăinuțe și să nu mai fie așa de urât în căsuța ei.

În situațiile de criză, atunci când un dezastru lovește o familie, o comunitate, un om, trebuie să fim empatici, să nu ignorăm omul căzut, să-i dăm mâna, să-l sprijinim.

În România, 1 din 5 copii abandonează școala din cauza sărăciei și a condițiilor precare de trai. Să nu fie și Narcisa unul dintre acești copii. Să fim alături de ea și familia sa, să o ajutăm, să-i ștergem lacrimile. Fără educație, ei nu au șansa la o viață mai bună. Școala îi ține departe de frig, foame și greutăți. Acolo își descoperă potențialul și își iau avânt spre viitor. Împreună facem minuni,împreună reușim să facem imposibilul. Lupta și speranța lor ne motivează și ne dau energia de a sprijini aceste familii, acești oameni care se văd la marginea prăpastiei fără vreo speranță. Haideți să fim speranța Narcisei de-a avea căsuța caldă și primitoare., a declarat Carmen Suciu de la Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț.

Cei care pot oferi ajutor o pot contacta pe Carmen Suciu la telefon 0770 405 849 sau pe Facebook aici.

Pentru donații în lei:

Asociația Născută Înger

CUI: 36063530

RO58BTRLRONCRT0345309301

BANCA Transilvania Piatra Neamț

Astăzi a primit câteva daruri de la Asociația Născută Înger și oameni buni. Zâmbetul unui copil e neprețuit.

NOTĂ: Imaginile au fost puse la dispoziție de Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult