Neamț: Așa tată, așa fiu – trimiși în judecată pentru dare de mită

0

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Neamț au finalizat cercetările, iar procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț a dispus, la data de 15.05.2020, trimiterea în judecată a două persoane fără calitate specială, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, în coautorat. 

          În fapt, la data de 08.08.2019, la D.G.A. – S.J.A. Neamţ a fost înregistrat denunţul penal prin care doi agenţi de poliţie în cadrul I.P.J. Neamţ – Poliţia Oraş Tg. Neamţ – Formaţiunea Rutieră, denunțau faptul că, în ziua de 07.08.2019, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu cu o autospecială MAI, pe raza localităţii Săcăluşeşti, comuna Agapia, judeţul Neamţ, au identificat în trafic un autoturism filmat de aparatul radar cu o viteză de peste 100 km/h, pe un sector de drum cu limitare de viteză de 50 km/h.

La volanul autoturismului oprit de către agentul de poliție se afla inculpatul, care îl avea ca pasager pe inculpatul pe tatăl său, de asemenea, inculpat.

Polițistul i-a adus la cunoştinţă bărbatului aflat la volan că a condus cu viteză nelegală, motiv pentru care i se va aplica o amendă contravenţională şi i se va suspenda exercitarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile. În timp ce agentul de poliție se afla în interiorul autospecialei pentru întocmirea procesului verbal de constatare a contravenţiei, inculpaţii s-au apropiat de portiera stânga faţă a maşinii de poliţie şi au oferit sume de bani, respectiv 100 lei şi, ulterior, 150 lei, pentru a renunța la întocmirea documentaţiei legale de sancţionare contravenţională.

Oferta acestora a fost categoric respinsă, dosarul penal fiind constituit ca urmare a sesizării lucrătorilor de politie judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Neamț, delegați să efectueze mai multe activități de urmărire penală.

  • DIRECȚIA GENERALĂ ANTICORUPȚIE, SERVICIUL JUDEȚEAN ANTICORUPȚIE NEAMȚ

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult