NEAMȚ: Cu 7 copii, obligați să demoleze casa. Nu vor decât o bucată de pământ

0

Zilele trecute am primit un apel de la o familie cu șapte copii din comuna Ștefan cel Mare. Ajunsă în situația de a-și demola casa, în urma unei decizii judecătorești, familiei nu i-a rămas decât să apeleze la presă pentru a găsi o soluție.

Tatăl copiilor ne-a declarat că pământul pe care și-au ridicat casa în urmă cu vreo 20 de ani ar fi fost al bunicilor, însă între timp vecinii i-au dat în judecată, fiind nevoie să demoleze acum câțiva ani o cameră. Acum, din nou, în urma unei decizii judecătorești, familia are termen până pe 4 iunie să demoleze locuința pentru a elibera terenul.

Și-au pregătit o cameră micuță în care vor sta cu copiii după demolare, însă situația este dramatică. Bărbatul spune că de 6 ani a făcut repetate apeluri la primărie să primească doar o bucată de teren, însă răspunsul a fost de fiecare dată negativ. Singurul venit este cel adus de soț, care lucrează cu ziua, și mai sunt alocațiile copiilor. De 4 ani nu mai beneficiază de ajutor social. Soția nu lucrează și nu poate face prea multe demersuri în nume propriu, deoarece ne-a declarat că nu știe să citească.

Locuința, după cum se vede și din imagini, este modestă, dar curată, tatăl este muncitor, iar toate fetițele merg la școală, cu excepția celor două fete mai mari care sunt măritate. Singura lor cerere este aceea de a primi, prin orice metodă, o bucățică de teren pe care să își poată ridica prin muncă proprie o locuință.

Dacă există persoane care consideră că pot sprijini, pot obține mai multe detalii de la biroul de asistență socială din cadrul primăriei Ștefan cel Mare referitoare la familia Kecskes.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult