NEAMȚ: Educație rutieră în școli – O inițiativă lăudabilă a Poliției Nemțene [FOTO]

0

În cadrul unei lecții interactive desfășurată la Școala Gimnazială Mastacăn, polițiștii le-au prezentat elevilor principalele reguli care trebuie respectate pentru a circula pe drumurile publice, siguranța acestora constituind una dintre prioritățile poliție rutiere.

La data de 6 noiembrie a.c., polițiștii Secției de Poliției Rurală Borlești au susținut o lecție interactivă de educație rutieră la Școala Gimnazială Mastacăn, în vederea conștientizării în rândul celor mici a importanței cunoașterii și respectării regulilor de circulație.

Activitatea a debutat cu o sesiune informativă, în cadrul căreia peste 40 de elevi au aflat informații despre cele mai importante reguli de circulație pentru ei, și totodată cât de important este să fie atenți la trafic, apoi a continuat cu o sesiune interactivă, prin care fiecare copil a avut șansa să învețe direct de la polițiști care este comportamentul unui pieton exemplar.

Scopul activității a fost reprezentat de formarea comportamentului rutier responsabil pe baza cunoașterii și respectării regulilor de circulație pentru prevenirea producerii evenimentelor rutiere în rândul elevilor.

Totodată, prin organizarea unui concurs de creație, cei mici au fost impulsionați să cunoască indicatoarele rutiere și semnificația acestora, fiind creat machete pe teme rutiere. 

Sursa/ Foto: IPJ Neamț

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult