NEAMȚ: Pericol pe șosele – adio, permis!

0
Foto caracter ilustrativ

În perioada 19-25 august a.c., polițiștii Serviciului Rutier Neamț au acționat pe linia combaterii principalelor cauze generatoare de accidente grave.

Scopul acestei acţiuni a fost reprezentat de reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora determinate de nerespectarea regimului legal de viteză de către conducătorii auto, a consumului de alcool, precum şi sancţionarea nerespectării acestor obligaţii prevăzute de legislaţia rutieră.

Pe parcursul acțiunii, polițiștii au aplicat peste 1100 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 360.000 de lei.

98 de șoferi au rămas fără permisul de conducere, după ce au fost depistați conducând cu viteză excesivă, iar 38 de șoferi au rămas fără permisul de conducere, după ce au fost depistați circulând sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, au fost aplicate un număr de 86 de sancțiuni pentru nepurtarea centurii de siguranță.

64 sancțiuni au fost aplicate pietonilor, 33 sancțiuni aplicate bicicliștilor și 26 căruțașilor.

CONDUCĂTORI AUTO DEPISTAȚI SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI

La data de 24 august a.c., polițiștii Serviciului Rutier Neamț au depistat în trafic un bărbat, de 52 de ani, din Costișa, care conducea un autoturism pe DJ 159C, în localitatea Frunzeni, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat alcoolscopic, rezultatul indicând o valoare de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

***

La data de 24 august a.c., polițiștii Serviciului Rutier Neamț au depistat în trafic un bărbat, de 42 de ani, din Valea Ursului, care conducea un autoturism pe DJ 207C, în localitateaValea Ursului, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat alcoolscopic, rezultatul indicând o valoare de peste 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

***

La data de 24 august a.c., polițiștii Serviciului Rutier Neamț au depistat în trafic un tânăr, de 29 de ani, din București, care conducea un autoturism pe DN 15, în localitatea Roznov, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Tânărul a fost testat alcoolscopic, rezultatul indicând o valoare de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

Sursa: IPJ Neamț

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult