NEAMȚ: Un bărbat cu afecțiuni psihice și violent a distrus două mașini și o cruce

0

În noaptea de sâmbătă spre duminică (5/6 septembrie), mașina unei familii care abia s-a mutat din Piatra-Neamț în Crăcăoani a fost distrusă cu o piatră (lunetă spartă).

Trecând peste faptul că e puțin probabil să fie despăgubiți, evenimentul este cu atât mai neobișnuit cu cât făptașul țintește excelent. A reușit să distrugă luneta aruncând cu piatra peste gard, noaptea, de la o distanță de peste 13 m. Nu mai e cazul să menționăm stressul pe care îl au acum acești oameni care nu se simt deloc în siguranță, având copil mic și animale de companie în curte care pot fi oricând victime colaterale.

De asemenea, în ziua de duminică, același individ a vandalizat o cruce și mașina unui cetățean, tot în Crăcăoani, cam în aceeași zonă în care a avut loc incidentul cu mașina lovită de piatră.

Familia a depus sesizare la poliție, iar pentru cazul vandalizării crucii și celei de-a doua mașini care s-a ales cu oglinda distrusă există martori care au sunat la 112.

Potrivit IPJ Neamț, s-a deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere pentru toate cele trei situații, iar suspectul a fost identificat în persoana unui bărbat de 35 de ani din comună.

Din informațiile pe care le avem la dispoziție în acest moment, se pare că pe fondul comportamentului suspect pe care îl avea în momentul în care a fost identificat de polițiști, bărbatul a fost internat în spital pentru efectuarea examinării psihiatrice și a rămas acolo pentru tratament.

Cazurile persoanelor fără discernământ care comit fapte violente sunt destul de greu de gestionat, însă în această situație există deja 3 sesizări la poliție, fapt care îi poate determina pe medici să îl mențină internat mai mult timp în spital pentru a primi tratamentul atât de necesar în vederea stabilizării stării sale de sănătate.

De asemenea, un cuvânt greu de spus îl au și procurorii care pot obține de la instanță o hotărâre judecătorească de internare într-un centru specializat a bărbatului spre binele său și spre siguranța comunității, dacă acest lucru se impune.

În Piatra-Neamț am prezentat în mai multe rânduri cazurile unor persoane violente, cu probleme psihice, care periodic sunt externate din spital și, din cauză că nu urmează tratamentul prescris, revin la vechile obiceiuri. Acest lucru se întâmplă, deoarece victimele nu depun sesizări la poliție, dar și pentru că în unele situații aceste persoane cu probleme nu au alături o familie sau prieteni care să îi sprijine.

Dacă sunteți victime sau martori în astfel de situații, mergeți la poliție și faceți sesizare. Este singurul mod prin care puteți ajuta comunitatea să fie mai sigură, dar și să oferiți acestor oameni cu probleme psihice șansa legală să poată primi tratament de specialitate.

Citiți și:

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult