NEAMȚ: Verificări cu toate aparatele radar din dotare – „Trist” moment

0
Foto caracter ilustrativ (IPJ Neamț)

Săptămâna 10 – 16 august 2020 a fost dedicată controalelor T.I.S.P.O.L. –Speed. Polițiștii Serviciului Rutier Neamț au verificat respectarea regimului legal de viteză de către conducătorii auto, acționând astfel pentru prevenirea accidentelor rutiere.

Scopul acțiunii a fost reprezentat de reducerea numărului de accidente rutiere și a consecințelor acestora generate de nerespectarea regimului legal de viteză de către conducătorii auto, conștientizarea opiniei publice, precum și sancționarea nerespectării acestei obligații prevăzute de legislația rutieră.

În cadrul acțiunii au fost folosite toate aparatele radar din dotarea Serviciului Rutier, inclusive cele neinscripționate.

În cele șapte zile de controale, polițiștii rutieri au aplicat 908 sancțiuni contravenționale, dintre care 592 pentru depășirea vitezei legale.

Peste 150 de șoferi au rămas fără permisul de conducere, după ce au fost depistați circulând cu viteză excesivă.

Starea tehnică a vehiculelor a fost vizată de polițiști, fiind retras astfel 12 certificate de înmatriculare.

De asemenea, polițiștii au constatat 2 infracțiuni la regimul rutier.

Acțiunile vor continua și în perioada următoare, pentru reducerea accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive.

Sursa: IPJ Neamț

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult