Neamțul, reprezentat la înalt nivel emoțional de către Cristina Petrea și Nicoleta Ciubotă

0

Vineri, 3 mai, la Suceava, la Muzeul Bucovina, s-a desfășurat Simpozionul internațional organizat de AGIRO și CCD, George Tofan, Suceava, având ca gazda Muzeul Bucovinei. După proaspătă întâlnire a cadrelor didactice de la Cernăuți, la Suceava s-au prezentat,, Portrete de dascali”. Sub calda prezentare a d-lui Viorel Dolha(din partea AGIRO) și atenta organizare a d-nei Maria Calancea, cu participarea directa a reprezentanților instituțiilor amintite, colegii noștri au evocat figuri emblematice de dascali.
Momentele cele mai emoționante au fost create de colegii din Ucraina și din Chișinău, dar și de dascali, de cântăreața Felicia Oblesniuc. Elevii din Chișinău au recitat din marele învățător al limbii române-Grigore Vieru. Simpozionul s-a împlinit spiritual cu un pelerinaj la mănăstirile din Bucovina.
La Simpozion era așteptată și dna ministru, Ecaterina Andronescu. Multitudinea problemelor de organizare a competițiilor naționale și internaționale a redus întâlnirea la o scurtă întrevedere cu reprezentanții AGIRO, în care d-na ministru și-a manifestat aprecierea.
Județul nostru a fost reprezentat la înalt nivel emoțional de dnele Cristina Petrea și Nicoleta Ciubotă de la Liceul,, Mihail Sadoveanu,,Borca.

Cristina Petrea Postovaru
sursa foto: Maria Calancea


Sursa: ZiarBicaz.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies pentru a îmbunătăți experiența ta. Sperăm că ești de acord cu asta. Dacă nu, poți refuza. Accept Citește mai mult